Aanbevolen partners

samsung logo
De woonkamer

De S 5000 van Thonet: klassiek ontwerp met moderne touch

Stijlvolle ligbank, elegante zitbank of originele chaise longue... De S 5000 staat voor drie in één. De Engelse ontwerper James Irvine baseerde zich voor dit meubel op een minimalistisch stalen buisontwerp van Thonet uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Eén basiselement en vier kussenelementen van gelijke omvang vormen het uitgangspunt. Met deze bouwblokken heeft de gebruiker oneindig veel mogelijkheden om te variëren met vormen en kleuren. Irvine heeft het ontwerp door enkele subtiele aanpassingen een eigentijdse uitstraling weten te geven.


Het geheim van de S 5000 zit in de kussenelementen die naar keuze als arm- of als rugleuning gebruikt kunnen worden. De elementen kunnen gemakkelijk bevestigd en losgemaakt worden waardoor ze uitnodigen tot een uitbundig combinatiespel. Zo kan het ontwerp in een mum van tijd veranderd worden in bijvoorbeeld een chaise longue met één armleuning. En door meer elementen toe te voegen, ontstaat een comfortabele tweezitsbank met rug- én armleuningen.

Irvine
De S 5000 is een typerend voorbeeld voor het werk van Irvine. Eerder ontwierp hij voor Thonet de A 660, een stoel van gebogen hout. Ook in dit verfijnde ontwerp voert de link tussen traditie en innovatie de boventoon. Met zijn scherpe blik weet Irvine vertrouwde elementen om te vormen tot aantrekkelijke nieuwe ontwerpen. Irvine: “De Thonet-traditie staat met haar taal en constructie voor tijdloosheid. Na jaren werken met Thonet weet ik welke ruimte er is voor nieuwe varianten van producten die misschien beter passen in deze tijd. Dat is precies wat het S 5000-programma belichaamt: Thonet-traditie voor de moderne tijd.”

De S 5000 is beschikbaar in klassiek leer en de verschillende kleuren kunnen worden gecombineerd. De veelzijdige mogelijkheden zorgen ervoor dat de S 5000 op verschillende manieren uitstekend tot zijn recht komt; vrij in de ruimte of tegen een muur. In een woonomgeving als zitbank of logeerbed, maar ook in een hotellobby of kantoor. De maten van het zitoppervlak, respectievelijk ligoppervlak van het basiselement, zijn 200 cm x 80 cm, de zithoogte is 41 cm.
Voor meer info: www.thonet.nl

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in