Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

De kleur roze in het interieur

Bij de kleur roze denken we aan romantiek. Roze kan zowel energie opwekken als een kalmerend effect hebben, afhankelijk van het gebruik. Gebruik daarom altijd het juiste roze. Wil je romantiek? Dan kies je best voor pastelroze tinten. Heb je liever energie? Ga dan voor felle roze kleuren (fuchsia) en rood-roze kleuren. Een kalmerend effect krijg je met vergrijsde roze en lichtroze kleuren.

De verschillende roze tinten zijn onderling combineerbaar. Je kunt roze ook eenvoudig combineren met fellere kleuren, pastel kleuren en neutrale kleuren. Roze werkt zowel in een hedendaags als in een klassiek interieur.

Roze in de meisjeskamer

In een meisjeskamer komt roze vaak voor in combinatie met paars. In een grote open woning creëert fuchsia met wit een zeer sterk contrast en oogt zeer hedendaags. Als je roze met bruin of grijs gaat combineren, ga je het roze verzachten.

Roze als trendkleur

Elk jaar behoort roze bij de trends, maar telkens met een andere ondertoon. Eigenlijk is roze een snel veranderende trendkleur.

Roze kun je toepassen in heel wat ruimtes. In de gang is een felle versie op zijn plaats. In een eet- of leefruimte past een vergrijsde versie dan weer beter. Een leuk fuchsia accent past perfect in de keuken. Voor de slaapkamer is een meer pastel versie the way to go.


Met dank aan: Gjulijeta Berisha, Color Manager bij Akzo Nobel


Auteur: Daan Slingers - maart 2012

 

Meer kleuren


Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in