Aanbevolen partners

samsung logo
De slaapkamer

De kinderkamer: Plannen

Plan eerst waar je de kinderkamer zult inrichten, ga dan pas over op het verdere denkwerk.
  • Als er ruimte over is voor een kinderkamer, dan is dat al snel opgelost. Bij een eerste kind zullen er nog wel kamers op overschot zijn. Onbewust kiezen ouders voor het kleinste kamertje, zodat dit doorgeschoven wordt aan het tweede kindje en de eerste naar een grotere kamer kan.
  • Heb je niet zoveel ruimte, moet je een kamer opofferen, zoals een bureau of werkkamer. Let er op dat de kamer toch groot genoeg is, zodat er later ook een groot eenpersoonsbed – of zelfs een tweepersoonsbed – in past. Belangrijk is dat de babykamer niet te ver van de slaapkamer van de ouders is. Zo ben je er meteen bij als je iets hoort. Kies voor een kamer met vensters zodat je kan verluchten.
  • Een nuttige tip is om in de nog lege kinderkamer te gaan zitten en te bedenken hoe je het ziet. Maak een schets op papier met het raam, deur en stopcontact en teken vervolgens al de meubels erin. Dit plan kan je meenemen als je naar een babywinkel gaat. Op voorhand afbeeldingen van kinderkamers uit tijdschriften halen of kleurstalen meenemen, is ook een aanrader. Als je eenmaal gekozen en besteld hebt, weet dan dat een levertijd 10 tot 12 weken kan bedragen. 
  • Vaak wordt de kinderkamer drie keer veranderd en groeit deze met het kind mee. Wanneer je er bij het maken van de babykamer al rekening mee houdt dat je er na een jaar of drie eenvoudig een kinderkamer van kunt maken dan heeft dat natuurlijk voordelen.

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in