Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

Boss Paints lanceert Cerusé

Boss Paints lanceert Cerusé Primer en Pasta. Ceruseren is een verftechniek waarbij de natuurlijke nerven van houten meubels opgevuld worden met een witte pasta. Hiermee accentueer je de vloeiende of grillige lijnen van het hout.


De voordelen van dit systeem zijn: kleurvastheid (blijvend wit), het egale resultaat en gewaarborgde duurzaamheid. Ceruseren komt het best tot zijn recht op hout met een diepe nerfstructuur, zoals eik. Je kan het ook combineren met kleur voor een verrassend effect.

Cerusé: houtnerf in de verf

Met de verftechniek ceruseren vul je de natuurlijke nerven van het hout. Het decoratieve effect is tijdloos en bijzonder sfeervol. Want je accentueert de vloeiende of grillige lijnen van het hout. Het eindresultaat ademt landelijkheid en nostalgie uit. Dankzij een beschermende vernislaag doorstaan geceruseerde meubels moeiteloos de tand des tijd. “Het is tegenwoordig een trend om meubeltjes een nieuw leven in te blazen,” zegt Jan Degezelle, product manager, “Het ceruseren van meubeltjes is dan ook aan een revival bezig.”

De voordelen van Cerusé

Blijvend wit

  • Een van de belangrijkste vereisten bij ceruseren: kleurvastheid. De Cerusé Primer, een solventgedragen en kleurloze isolatielaag, voorkomt dat kleurstoffen uit het hout in de witte Cerusé Pasta dringen; Ook de specifieke samenstelling van de pasta houdt vergeling tegen. Je krijgt dus een dubbele garantie op blijvend wit resultaat.

Optimaal egaal

  • De grondlaag Cerusé Primer verlengt de verwerkingstijd van de pasta. Voeg hierbij de hoge vulkracht en trage droging van de Cerusé Pasta – op basis van acrylaten in oplossing. Beide aspecten zorgen voor een optimaal egaal resultaat.

Gewaarborgd duurzaam

  • Bescherm meubelen na de Cerusé Pasta behandeling met een watergedragen vernis zoals Decofinish of Bona Traffic en zorg zo voor een duurzaam effect.

Toepassingen Cerusé

Ceruseren komt het best tot zijn recht op hout met een diepe nerfstructuur. Hoe dieper de nerven, hoe mooier het Cerusé-effect. Daarom is eik de ideale houtsoort voor deze afwerkingstechniek. Ook ander hout met diepe nerven zoals kastanje en es, ceruseert mooi.

Als je fineer ceruseert of werkt zonder de Cerusé Primer, bekom je een lichter Cerusé-effect. Deze laatste houdt verkleuringen door stoffen in het hout tegen en creëert een langere verwerkingstijd voor de Cerusé Pasta. Je kan ook ceruseren met kleur. Breng een grondlaag gekleurde Houtbeits aan, in plaats van de neutrale Cerusé Primer. Dit zorgt voor een verrassend effect. Hoe sterker het kleurcontrast met de witte pasta, hoe mooier het resultaat. Vermijd dus lichte kleuren.

“Met cerusé kan je klassiek te werk gaan”, zegt Jan Degezelle, product manager. “Maar je kan ook cerusé combineren met een vooraf gekleurde onderlaag, waardoor je verrassend creatieve en speelse resultaten bereikt.“

 

Cerusé Primer
  • Verpakking van 0.5 liter voor 5 tot 6 m²
  • Richtprijs particulier: €21,92 / 0.5l
Cerusé Pasta
  • Verpakking van 0.5 liter voor 10 tot 15 m²
  • Richtprijs particulier: €18,55 / 0.5l


Meer info:
Boss Paints

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in