Aanbevolen partners

samsung logo
Audio en video

Beeld bekijken op meerdere schermen

Onder de noemer "Aansluiten" biedt Marmitek oplossingen om meerdere audio-/video-apparaten en beeldschermen met elkaar te verbinden. Deze hebben de naam Connect of Split. Eerder al introduceerde Marmitek producten in de "Connect serie", bijvoorbeeld de Connect 310 en 350 waarmee meerdere HDMI apparaten met slechts 1 kabel kunnen worden aangesloten op 1 beeldscherm. Vandaag introduceert Marmitek 3 producten in de "Split serie".

De naam zegt het eigenlijk al; een HDMI splitter splitst het HDMI signaal. Hierdoor kun je het signaal van 1 A/V apparaat bekijken op 2 of meer TV's of projectors. Gelijktijdig, zoals je wellicht kent uit TV winkels (alle TV's hebben hetzelfde beeld voor een optimaal vergelijk) óf om van TV of projector te wisselen met hetzelfde A/V apparaat zonder kabels te wisselen.

Digitale TV op meerdere plaatsen

Stel je wil op meerdere plaatsen in uw woning gebruik maken van uw digitale TV abonnement. Je plaatst een HD decoder in jouw meterkast en splitst het HDMI signaal daar met behulp van een splitter. Vervolgens zet u het door naar uw woonkamer, slaapkamer en keuken. Dat kun je draadloos doen of met HDMI kabels. Moet je een langere afstand overbruggen (>15m) dan adviseert Marmitek een HDMI over CAT 5 oplossing (bijvoorbeeld de MegaView 61) voor behoud van beeldkwaliteit.

Gamen op verschillende schermen

Beamers worden vaak gebruikt voor een optimale gamebeleving. Je zit letterlijk in het spel. Wanneer de zon schijnt en de kamer niet goed verduisterd kan worden, schakelt men vaak over naar een TV scherm. Om hierbij niet iedere keer kabels om te pluggen, kun je een splitter gebruiken.

Presentatiedoeleinden

Ook voor mensen die regelmatig presentaties houden en deze op meerdere schermen gelijktijdig af willen spelen, is een splitter een must have.

Kwaliteit

De HDMI splitters die Marmitek introduceert ondersteunen alle 3D formaten en zijn voorzien van een solide, interferentievrije metalen behuizing. De ingebouwde repeater en equalizer garanderen behoud van beeld en geluidskwaliteit, waardoor je zelfs een langere HDMI kabel kunt aansluiten. Alle Marmitek switchers en splitters zijn ATC certified. Dit garandeert de compatibiliteit met alle HDMI gecertificeerde apparaten.

De splitters

  • De Split 412 (€ 59,95) voor het aansluiten van 1 HD apparaat op 2 HDTV's of –projectoren
  • De Split 414 (€ 89,95) voor het aansluiten van 1 HD apparaat op 4 HDTV's of -projectoren
  • De Split 422 (€ 89,95) voor het aansluiten van 2 HD apparaten op 2 HDTV's of –projectoren

Meer info: Marmitek

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in