De keuken

Actuele keukentrends

Auteur: Dovy Keukens

Dat Dovy trendsetter is in de keukensector, dat wist je al. Maar dit jaar pakt Dovy uit met een wel heel spectaculaire nieuwigheid: je eigen fotoprint op je kastdeuren. Zwarte keukens zijn nog steeds in. Wil je toch liever een subtielere touch in je keuken? Dan domineren pasteltinten in combinatie met warm grijs, lichtgroen en beige. En qua stijl heeft de Scandinavische keukenstijl volledig de bovenhand genomen.

Fotoprint op kastdeuren

Voor een wel heel unieke toets laat je een foto printen op je kastdeuren. Je houdt van een bloemetje in huis? Laat een boeketje van je lievelingsbloemen printen op je hangkasten. Je vindt je puppy toch zo schattig? Print zijn foto op je kastdeuren. Kreeg je tijdens je laatste reis een prachtig vergezicht in het vizier of heb je een ree in het bos vastgelegd op foto? Print die schitterende herinnering op je keukenkasten. Of krijg je maar niet genoeg van je blinkende motor in de garage? Haal hem naar binnen en print die kwalitatieve foto op de kastdeuren van je keukeneiland, zodat je hem elke dag kunt bewonderen. Welke foto je ook kiest, het wordt vast en zeker dé blikvanger in je keuken.

Zwart, zwarter, zwartst

Zwarte keukens waren vorig jaar al aan een opmars bezig en dit jaar zal dat niet anders zijn. De vraag naar zwarte keukens zit duidelijk in de lift. Een zwarte keuken oogt chic en straalt luxe uit. Bang dat je vingervlekken zal zien? Geen nood, de kastdeuren zijn immers afgewerkt met een topmatt finishing zodat het materiaal minder gevoelig is voor vingervlekken. En ja, een zwarte keuken is gedurfd. Maar als je enkele kleurrijke accenten weloverwogen kiest, dan straalt je keuken heel veel glamour uit. Een opvallend, contrasterend accent tilt je keuken naar een hogere dimensie want zeg nu zelf, het oog wil ook wat in je nieuwe keuken.

Pasteltinten voor zachtheid en harmonie

Het contrast tussen een zwarte keuken met uitgesproken kleurrijke accenten en een keuken in zacht abrikoos met lichtbeige tinten kan niet groter zijn. Wanneer je behoefte hebt aan wat meer kleur in je keuken, maar het toch subtiel wilt houden, dan kies je voor pasteltinten. Ze zorgen voor sfeer in huis maar overheersen niet in de keuken. Door pasteltinten te combineren met warm grijs of beige of zelfs met robuustere materialen zoals hout of natuursteen, zorg je voor een warme uitstraling. Wat dacht je van een keuken in lieflijk abrikooskleur of zacht fjordgroen? Combineer naar hartenlust met een werkblad in dezelfde groengrijze tinten en je keuken wordt een lust voor het oog.

In opmars: de Scandinavische keukenstijl

De Scandinavische keukenstijl is een ware trend die vandaag zeer populair is. Hij kenmerkt zich vooral door z’n minimalistisch en tijdloos design, gecombineerd met natuurlijke materialen. Een keuken in Scandinavische stijl is greeploos en straalt rust uit in al zijn eenvoud. Donkere kleuren contrasteren mooi met lichte materialen zoals hout en wittinten. Denk bijvoorbeeld aan een volledige kastenwand met deuren in zwart frontlaminaat, gecombineerd met een kookeiland of onderkasten in wit kerngekleurd frontlaminaat. En het werkblad met houtstructuur zorgt voor een natuurlijke en warme toets. Een tip: werk het geheel af met enkele legplanken aan de muur in dezelfde houtstructuur voor een prachtig resultaat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in