Sleutel-op-de-deur

Wat is een lastenboek?

Wanneer je kiest voor een sleutel-op-de-deur woning kom je nooit voor verrassingen te staan. Alles wat inbegrepen en niet inbegrepen is bij je sleutel-op-de-deurproject wordt uitvoerig omschreven in het lastenboek

Indien er bepaalde aspecten nog niet vastliggen (bijvoorbeeld de interieurafwerking), dan wordt dit duidelijk omschreven én gebudgetteerd.

Vaak is het voorgestelde lastenboek een basis om van te vertrekken. Voor je tot aankoop van de woning overgaat kan je het lastenboek volledig op maat laten uitwerken. Dit heeft als voordeel dat je onmiddellijk een totaalbeeld van de kostprijs hebt.  

Je kan uiteraard ook na je aankoop nog aanpassingen maken. Tijdens een planbespreking worden eventuele min- en meerwerken toegevoegd aan het lastenboek.

Standaard bestaat een lastenboek uit 4 hoofdstukken:

  • Ruwbouw: duidelijke omschrijving van fundering tot de wind- en waterdicht afgewerkte woning
  • Binnen afwerking: van ventilatie, elektriciteit, sanitair tot het keuzebudget van de keuken. Alles vanaf de wind- en waterdicht gebouwde woning tot aan de instapklaar afgewerkte woning wordt hier omschreven. 
  • Buiten afwerking: dit hoofdstuk in het lastenboek omschrijft wat wel of net niet inbegrepen is bij de buitenaanleg (denk aan carport, oprit, terras,…)
  • Diversen

Meer weten over het lastenboek?
Lees hier alles over wat er per afwerkingsdpost in het lastenboek moet omschreven worden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in