Sleutel-op-de-deur

Hoelang duurt sleutel-op-de-deur bouwen?

Wanneer je kiest voor een sleutel-op-de-deur woning, kies je voor een zorgeloze bouwervaring. Je weet op voorhand wanneer je nieuwbouwwoning klaar is én opgeleverd zal worden. 

Die vooraf bepaalde bouwtermijn moet de bouwfirma respecteren. Een uitzondering op die regel zijn de onvoorziene omstandigheden zoals weerverlet. Door regenperiodes of een strenge winter kunnen bepaalde werkzaamheden niet uitgevoerd worden. hierdoor kan het zijn dan de bouwtermijn iets langer wordt, zonder dat de bouwfirma er iets kan aan doen. 

Bij sleutel-op-de-deur moet de bouwfirma de vooraf bepaalde termijn respecteren. Let op, net zoals bij andere bouwondernemingen vormt weerverlet een uitzondering op die regel. Door bijvoorbeeld regenperiodes of een strenge winter kunnen bepaalde werkzaamheden opschuiven waardoor de bouwtermijn iets langer wordt, buiten de wil en de invloed van je bouwfirma om.

Concreet 

Als standaarduitgangspunt moet je rekenen op 220 werkdagen voordat je woning helemaal instapklaar afgewerkt is. Na ongeveer 150 dagen is de woning wind-en waterdicht gebouwd en kan de afwerking starten. 

De 220 werkdagen beginnen te lopen 30 dagen na het verlijden van de notariële akte. Echter kan deze termijn verlengd worden door:

Meer weten over sleutel-op-de-deur?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in