Aanbevolen partners

zehnder logo
Milieu

Wienerberger en Recticel bouwen passief volgens traditionele bouwmethode

Wienerberger en Recticel hebben de handen in elkaar geslagen om het passiefhuisconcept aan te passen naar de Belgische bouwtraditie waarin baksteen centraal staat. Ze dokterden het massief-passiefconcept uit dat uitgaat van baksteen en harde PUR-isolatieplaten.


Massief-passief bouwen verenigt alle energetische voordelen van het passiefconcept en het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met baksteen. Er wordt vertrokken van een klassieke geïsoleerde spouwmuuropbouw. Het buitenspouwblad wordt uitgevoerd in keramische gevelstenen, het binnenspouwblad in Porotherm gelijmde binnenmuursteen. Er wordt een dubbele, geschrankte isolatielaag voorzien in Eurowall isolatieplaten van Recticel Insulation, gecombineerd met een minimale luchtspouw van ongeveer 25 mm. De luchtdichtheid wordt gewaarborgd door de pleisterlaag langs de binnenzijde.
Het grote voordeel zit hier in de plaatsbesparing. Voor dezelfde isolatiewaarden valt deze massieve muuropbouw, met een isolatiedikte van 16 cm, ruim 10 cm dunner uit dan een gelijkaardige passiefopbouw met andere isolatiematerialen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in