Aanbevolen partners

zehnder logo
Milieu

Optimale dakisolatie op BISbeurs

Op zoek naar een duurzame oplossing voor de bouw van je woning? Op zoek naar ecologische bouwmaterialen, energiezuinige toepassingen voor de bouw zelf én het energieverbruik van de woning? Dan moet je op de BISbeurs - van 9 tot 17 oktober 2010 - zeker een bezoekje brengen aan de stand van Biospeedhome.


Wie kiest voor een woning met houtstructuur, kiest voor het milieu. Een constructie met een geraamte in massief hout biedt een vernieuwende oplossing voor een huis in harmonie met de natuur.
De bewerking van het hout vraagt weinig energie en zorgt voor weinig afval. Eens verwerkt in de woning kan het hout een aanzienlijke hoeveelheid koolstoffen opnemen. De CO2-balans van een massief houten woning is dus dubbel positief voor onze planeet: de woning neemt grote hoeveelheden CO2 op, terwijl er bij het bouwen ervan zeer weinig CO2 is vrijgekomen.

 

Geluid en vocht

De optimale isolatie en de afwezigheid van warmtebruggen in dit massief houten bouwsysteem zorgen voor energiezuinige woningen die bovendien ook nog voor een goede geluidsisolatie en een buitengewone vochtregeling zorgen. Dankzij de bijzonder hoge isolatiecoëfficiënt – het systeem verleent zich ook tot het bouwen van een passiefhuis – kan men jaarlijks een aanzienlijke som besparen. En dit terwijl de initiële investering niet veel hoger is dan voor de bouw van een klassiek huis, zeker indien men kiest voor de optie “zelfbouw”.
De huizen in hout van Biospeedhome zijn op het eerste zicht niet van klassieke woningen te onderscheiden aangezien ze naar persoonlijke smaak bedekt zijn met een buitenlaag uit baksteen, natuursteen of cederhout. Doordat de woning geen drogingproces hoeft te ondergaan en men de mogelijkheid heeft om de afwerking van de binnenmuren in een (al of niet kleurloos) gebeitst of geverfd hout te kiezen, kan men snel verhuizen naar zijn duurzame droomwoning.

 

Optimale dakisolatie

Dankzij ISOfutur, het nieuwe systeem voor de daken dat het bedrijf voor het eerst op BIS zal voorstellen, kunnen de huizen van Biospeedhome nog beter worden geïsoleerd.

Innovatief: ISOfutur verenigt het gemak en de snelheid van een prefab vakzoldering met het aanpassingsvermogen en de moduleerbaarheid van maatwerk. De vakken zijn speciaal ontworpen voor de dakbouw van gebouwen met een laag energieverbruik of passiefhuizen waarbij cellulose kan worden gebruikt, maar ook elke andere soort natuurlijke isolatie (hennepwol, houtwol, rotswol, …).
De vakken worden met het bovenste deel open geleverd, waardoor men de vrije keuze heeft welke buitenplaat en dakbedekking men kiest. De binnenafwerking van het standaard ISOfutur-vak is een witte gemelamineerde plaat die in deze versie geen verdere afwerking behoeft.

Luchtdicht: Eén van de voornaamste kenmerken van het vak is de luchtdichtheid tussen de binnenplaat en het isolatiemateriaal die een grote stabiliteit garandeert omdat er bijna geen temperatuurverschillen optreden.

Natuurlijk: Ook deze materialen worden gekenmerkt door de milieuvriendelijkheid en het feit dat ze onschadelijk voor de gezondheid zijn.

Eenvoudig en snel: De belangrijkste troef van het gebruik van de vakken is dat de tijd waarbij op hoogte moet worden gewerkt (vaak in oncomfortabele en gevaarlijke omstandigheden) aanzienlijk wordt verminderd.
De structuur van de vakken is uitgerust met specifieke gaten die het ophangen met riemen of met kettingen vóór de definitieve bevestiging vereenvoudigen.
Eén van de kenmerken van de op maat gemaakte ISOfutur-vakken is dat ze aan de onderkant van de dakhelling parallel met de gevel eindigen, wat het dakwerk vereenvoudigt. Naargelang het type afwerking, kan het vak aan de binnenkant als afgewerkt product worden gebruikt waardoor er geen binnenafwerking meer dient te gebeuren. De standaard ISOfutur wordt in witte melamine geleverd en vereist geen behandeling of schilderbeurt. De voeg tussen de platen is een PVC-profiel, dus men hoeft geen enkele afwerking te voorzien.

De stand van Biospeedhome vind je terug van 9 tot 17 oktober in Flanders Expo Gent.

Info: www.biospeedhome.comwww.biospeedhome.com en www.bisbeurs.be

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in