Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Energiezuinig wonen

Je kan vandaag de dag op verschillende manieren energiezuinig bouwen en energiezuinig wonen. Voldoen aan het huidige E-peil - E-peil E70 en K-peil K40 (anno 2012) - levert een aanzienlijk beter geïsoleerd huis op dan huizen met E-peil E80 of oudere huizen. Maar het kan nog beter, door nu al te kiezen voor een passiefhuis of zelfs een bijna energieneutrale woning. We zetten enkele van de in België meest toegepaste energiezuinige huizensoorten op een rij.

Energiezuinig wonen

De onderstaande lijst met energiezuinige woning is niet definitief. In het buitenland bestaan heel wat voorbeelden van andere energiezuinige, energieneutrale of zelfs actieve huizen die in België nauwelijks toegepast worden omdat ze niet voor subsidies in aanmerking komen.

Verschillende soorten energiezuinige huizen:

Bouwen in de toekomst

Als je vandaag bouwt, wil je dat je woning enkele decennia mee kan, zonder dat je in die tijd nog zwaar moet ingrijpen. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Architect Flip Blockx neemt ons mee op ontdekkingsreis in de toekomst en bespreekt welke technieken en bouwmethodes er op ons af komen. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in