Aanbevolen partners

zehnder logo
Milieu

Ecologisch verantwoord verven met Dulux

De nieuwe witte verf voor muren en plafonds van Dulux - Eco White - werd zo ontworpen dat ze de impact op het milieu op alle vlakken vermindert, van productie en verpakking tot transport en verwerking.

 

Groene grondstoffen

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de verf was duidelijk: het welzijn van de planeet zoveel mogelijk beschermen. Voor de samenstelling werden grondstoffen geselecteerd op basis van hun lage milieu-impact. De productieprocessen van deze grondstoffen veroorzaken tot 30% minder CO2-uitstoot dan de productie van een traditionele verf met vergelijkbare technische eigenschappen.


Gerecycleerde verpakking

Ook qua verpakking onderscheidt Dulux Eco White zich. De witte verf zit in rechthoekige emmers van 5 liter, die voor 73% uit gerecycleerd plastic bestaan. Enkel het deksel is omwille van technische redenen niet uit gerecycleerd plastic vervaardigd.
De verpakking is verder zo ontworpen dat ze compacter is en 18% minder plaats inneemt dan de vroegere verpakking van 5 liter. Dat betekent een serieuze plaatswinst, waardoor er minder vrachtwagens nodig zijn voor het transport en er dus minder CO2 wordt uitgestoten.


Vluchtige organische stoffen

Ook bij de verwerking is Dulux Eco White milieuvriendelijk. De geurarme formule bevat een uitzonderlijk laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS): minder dan 1 gram per liter. De Europese wetgeving staat hier nog 30 gram VOS per liter toe.
Op zijn technische en esthetisch kwaliteiten valt evenmin iets af te dingen. Dulux Eco White is een verf op waterbasis die muren en plafonds dekt in een mooie, matte witte kleur met een hoog dekkend vermogen en die gemakkelijk aan te brengen is.


Info: Dulux

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in