Sentinel Kinetic: balansventilatie met hoogste warmteterugwinning

Gewijzigd op 10/07/2012 door Kelly Cuypers

Kinetic - opstelling
Kinetic
© Ventilair
Kinetic - close up
Kinetic
© Ventilair
Kinetic - controller
Kinetic bedieningspaneel
© Ventilair

Met Sentinel Kinetic heeft Ventilair momenteel een balansventilatiesysteem in huis met de hoogste warmteterugwinning. Testen tonen aan dat tot 92% van de afgezogen warmte wordt gerecupereerd en overgedragen aan de aangezogen verse lucht.


De researchers van Vent-Axia hebben met Kinetic een klein toestellen met een laag geluidsniveau en meer warmteterugwinning ontwikkeld. De Sentinel Kinetic en de Sentinel Kinetic Plus zijn de kleinste toestellen in hun reeks met het hoogste niveau aan warmteterugwinning vandaag op de markt: 92%! Dat blijkt alleszins uit testen  volgens de Europese norm EN308.

Bovendien is zijn behuizing compact, overal makkelijk te installeren en uit gerecycleerde materialen opgebouwd.
Wie denkt aan milieu en zijn ecologische voetafdruk, denkt ook aan energie besparen: de vraaggestuurde Sentineltechnologie en de EC/DC-motoren van Sentinel Kinetic en Sentinel Kinetic Plus zijn de meest energiezuinige en meest stille.


Vraaggestuurde ventilatie

Het nieuwe Sentinelgamma van Vent-Axia biedt een aantal ventilatoren die (indien gewenst) optimaal benut kunnen worden volgens een vraaggestuurd systeem: aanpasbaar aan het levensritme en de specifieke ventilatienoden van de bewoner.

Zo worden de verschillende standen van de ventilator aangestuurd door middel van verschillende manuele en automatische regelaars en sensoren.
De Kinetic-modellen zijn uitgerust met een zomerbypass die automatisch instelbaar is. Het geïntegreerde bedieningspaneel geeft aan wanneer de filter gereinigd dient te worden en geeft foutmeldingen weer. Daarnaast kunnen sensoren, detectoren of de afstandsbediening heel eenvoudig worden aangesloten.

Meer info: Ventilair
 

Onze ventilatiespecialisten

Folders over ventileren

Meer informatie op de website van deze bedrijven