Regenwater opvangen in stijl

Gewijzigd op 17/09/2013 door Daan Slingers

Regenwater hergebruiken, we geven het toe: op zich klinkt het niet sexy. Toch bestaan er heel wat manieren om creatief regenwater op te vangen. Habitos.be verzamelde de leukste regenpijpen, regentonnen en andere manieren om water op te vangen.

Onze sanitairspecialisten

Waterdruppel
© Habitos.be
Regenen doet het voldoende in België. Maar gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel. Het regenwater kun je ook hergebruiken en er je voordeel mee doen. Met regenwater kun je het toilet spoelen, het huis poetsen, de auto poetsen of de planten water geven.  
 
Lees ook:
RainDrop - Yellow
© Eurotuin

Pimp je regenpijp

Of we fan zijn van een saaie regenpijp? Nee, helemaal niet. Geef ons maar een gepimpte regenpijp en hoe kun je dat beter doen dan met Pure Raindrop?

Regendruppel

Dit regenreservoir in de vorm van een regendruppel bevestig je aan de regenpijp. Daarna vangt de kleurrijke gieter het water op, dat je vervolgens kunt gebruiken om je planten en bloemen te bewateren.

Meer informatie over de Pure Raindrop lees je in het artikel ‘Hippe regenpijp’. 
Gieter
© Pinterest

Meteen in de gieter

De Pure Raindrop is een gieter van de nieuwe generatie, maar het kan natuurlijk ook Old School?

Bevestig één of meerdere antieke gieters aan een regenpijp of aan een hek. Het water wordt voor jou opgevangen en je hoeft niet meer met je gieter naar de kraan. Handig.

Emmer

De gieter kun je natuurlijk ook vervangen door een emmer, indien je het water wilt gebruik om je woning te poetsen of de auto te wassen. Ook een oude wasteil is een optie.
Regenwaterton
© Pinterest

De houten regenton

De houten regenton is weer hip. Koop er eentje en beschilder hem naar eigen smaak.

Laat je volledig gaan en verf die ton in één leuke kleur of breng er een tof motief op aan.
Color-line
© Graf

De regenton, maar dan anders

De oude vertrouwde regenton is leuk, maar wat dacht je van een kleurrijk exemplaar? Bij Graf - Van Wauwe Plastiek wachten er gele, groene, blauwe, paarse en rode tonnen op je.

De Color-line regentonnen met een inhoud van 400 liter zijn een creatie van designer Felipe Morgado.
Amfoor
© Pinterest

Amfoor

Nog een regenton, die ons hart stal, is de Amfoor. Het uitzicht van de Regenton Amfoor 360L neemt je mee naar het oude Rome.

Naast een waterreservoir heeft deze regenton nog een leuk extraatje. Hij beschikt over een geïntegreerde plantenbak.

De afmetingen van dit hebbeding zijn L = 78cm, B = 88cm, H = 120cm.

De prijs bedraagt rond de 400 euro.
Regenwaterpomp
© Pinterest

De klassieke waterpomp

Nog zo’n klassieker, waar we weg van zijn, is de oude waterpomp. Mogelijk had je oma er zo eentje in de tuin, maar vonden jouw ouders er niks meer aan. Toch heeft dit stukje nostalgie recht op een plaatsje in jouw tuin.

Giet opgevangen water in het reservoir en pomp het omhoog als je het nodig hebt.
Regenwaterhergebruik
© Graf

Regenwaterput

Het kan natuurlijk ook met meer inhoud. Denken doen we dan aan de regenwaterput. Deze is dan misschien niet creatief, maar wel functioneel. De regenwaterput sluit je aan op de regenwaterafvoer van het dak.

Bij nieuwbouw is het verplicht om een regenwaterput te installeren, als je gevel breder is dan 6 meter. Er bestaan drie soorten regenwaterputten. Lees alles over de betonnen, de kunststof en de gemetselde regenwaterput in het artikel ‘Regenwaterspecialist: Opslag van regenwater’. 
 
Auteur: Daan Slingers – september 2013

Folders over sanitair

Meer informatie op de website van deze bedrijven