Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Zes op tien Vlamingen beveiligt huis pas na inbraak

Zes op de tien Vlamingen denkt pas aan de beveiliging van hun woning als ze inbrekers over de vloer gekregen hebben. Dat zegt de Vlaamse Slotenmakers Unie (VSU). Volgens de VSU is 60 procent van de klanten van hun leden slachtoffer van een inbraak. "Slechts vier op tien denkt preventief aan inbraakbeveiliging, vaak in het kader van bouwen of verbouwen van een woning", zegt de vereniging.


"Wanneer een Vlaming overgaat tot beveiliging van zijn woning blijkt de prijs in meer dan 90 procent van de gevallen nog steeds het meest doorslaggevende argument te zijn. Klanten van de VSU volgen ook steeds dezelfde prioriteitenlijst, die begint met de voordeur en eindigt met de ramen." Volgens de VSU gaat een goede beveiliging uit van de regel dat het gros van de inbrekers niet langer dan 3 minuten probeert om een woning binnen te dringen. "Wanneer het lukt om de ongewenste bezoekers langer dan 3 minuten buiten te houden, druipen die in vrijwel alle gevallen weer af", zegt de VSU.

Geen duur systeem nodig
Voor beveiliging is volgens de VSU dan ook geen hypergesofisticeerde of dure alarminstallatie nodig. "In eerste instantie kunnen we al heel veel doen door het inbrekers niet onnodig makkelijk te maken. Sluit alle vensters, leg geen sleutel onder de deurmat, berg ladders op in een afgesloten berging. In tweede instantie kunnen heel wat inbraken eenvoudig voorkomen worden door het plaatsen van sloten die voldoen aan alle kwaliteitseisen, zoals het kwaliteitslabel S3. Dit label werd door de Vlaamse en Waalse federaties in het leven geroepen als objectieve waardemeter voor mechanische inbraakbeveiliging."

Vakantie
De VSU wijst op het probleem nu de vakantie voor de deur staat en heel wat mensen langere tijd van huis zijn. "Een uitverkoren periode voor inbrekers. En zelfs al wordt alle schade door de inbraakverzekering vergoed, dan nog blijft een inbraak een traumatische ervaring."

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in