Ventileren
Koeling

Zalig koel in je kot

Auteur: Renson

Aangename temperaturen binnen de muren van je huis zijn een zegen. Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, is het wel dat we van onze eigen stek maar beter een fijne plek maken. Want ook ‘in ons kot’ maken we er het beste van. Een aangenaam interieur hoort daar bij, uiteraard. Maar ook het buitenhouden van de hitte tijdens de hoogzomer is een belangrijke voorwaarde voor een uitnodigende thuis. Enter Renson.

Het gouden recept om een hittegolf te overleven, zonder puffen en blazen? Dat is een combinatie van efficiënte zonwering en uitgekiende nachtkoeling. Wanneer de zon op de ramen schijnt, houdt je zonwering de hitte van de zon buiten. Is de zon onder – ’s nachts dus – zorgen raamroosters ervoor dat je ruimtes als het ware gespoeld worden met heerlijk koele nachtlucht. Dat is de zogenaamde nachtkoeling. Screens en nightcooling maken een wereld van verschil. En dat mag je vrij letterlijk nemen: het blijft binnen tot tien graden koeler dan buiten. Zelfs op de piek van de hittegolf.

Comfortabel en gezond

Als het 35 graden is buiten laat een airco je woning afkoelen tot 20 graden of minder. Aangenaam? Dat zou je in eerste instantie denken. Toch is het grote verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur niet ideaal. Je lichaam moet zich snel aanpassen en dat is helemaal niet zo gezond. Je kiest beter voor een beperkter temperatuurverschil, dat toch fijn is om te relaxen en te slapen. Bovendien maak je meteen ook komaf met de droge lucht van een airco en de vaak bijhorende keelpijn en verkoudheid.

Een groene keuze

Duurzaam leven en wonen wordt steeds belangrijker. Voldoende reden op zich om te bedanken voor airco en te gaan voor zonwering en nachtkoeling van Renson. Je spaart er heel wat verbruik mee. Dat betekent een lagere energiefactuur en een kleinere ecologische voetafdruk. Want op langere termijn werkt een energieverslinder zoals airco de hete zomers alleen maar in de hand. En geef toe: het is al warm genoeg.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in