Elektrotechnieken

Welk elektrisch systeem is het beste voor jouw woning?

Je gaat bouwen of verbouwen. Sta niet enkel stil bij de keuze van de ramen, vloeren, badkamer, keuken maar ook bij de keuze van jouw elektrische installatie. De sfeer wordt niet alleen bepaald door je afwerking maar vooral door de keuze van je verlichting.

Je gaat bouwen of verbouwen. Sta niet enkel stil bij de keuze van de ramen, vloeren, badkamer, keuken maar ook bij de keuze van jouw elektrische installatie. De sfeer wordt niet alleen bepaald door je afwerking maar vooral door de keuze van je verlichting.

Als je een lichtstudie hebt laten maken moet je nog de keuze maken hoe je deze lichtpunten gaat bedienen. Er zijn 3 verschillende systemen, welk systeem is nu het beste voor jou?

Als je langskomt in één van de 9 Easykit-toonzalen zal een medewerker samen jouw project overlopen. Ze luisteren naar wat voor jou belangrijk is en wat jouw verwachtingen zijn. Met deze gegevens maken ze een grondige studie en stellen ze jouw installatie samen.

3 systemen

Het klassieke systeem is niet gewoon een standaard systeem. Niets is standaard, ieder systeem wordt op maat samengesteld en is dus uniek. Het principe van dit systeem is meer dan 100 jaar oud een heeft zijn nut dus al bewezen. Hierbij werken we met de gekende schakelaars. De kabel vertrekt vanuit de zekeringkast en loopt zo naar de schakelaar die een lichtpunt of groep zal bedienen. Achter de schakelaar maken we een aftakking naar het volgende lichtpunt. Dit systeem is vrij eenvoudig zelf te plaatsen en is het goedkoopste. Door de vele aftakkingen is dit systeem nadien moeilijk aanpasbaar.

Prijsvoorbeeld woning met klassiek systeem. >>> Klik hier.


Bij een centrale sturing worden de schakelaars vervangen door druktoetsen. Deze werken op een laagspanning en sturen relais aan in de kast. De lichtpunten worden dus door relais aangestuurd die centraal in de zekeringkast hangen. Al de kabels komen dus centraal toe in één kast waardoor je hier nadien eenvoudige aanpassingen kan doen. De druktoetsen zijn eleganter dan de gekende schakelaars en gaan beter op in jouw interieur. Plaats naast het bed, buitendeur of garagepoort een extra toets voor de alles uit functie. Hiermee doof je al de lichtpunten wanneer je gaat slapen of de woning verlaat. Zo bespaar je alvast op energie omdat je lichten niet onnodig blijven branden.

Prijsvoorbeeld woning met centraal systeem. >>> Klik hier. 
 

Domotica duur? Nee hoor, bij dit systeem worden de relais in de zekeringkast vervangen door modules. Deze worden aangestuurd door een controller, die je eenvoudig zelf kan programmeren. Er zijn geen beperkingen, je kiest zelf wat voor jou noodzakelijk is en wat je nadien wil toevoegen. Je installatie aansturen met je smartphone is standaard bij dit systeem. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is je smartphone.

Prijsvoorbeeld woning met domotica. >>> Klik hier. 


Op een slimme manier je elektrische installatie plaatsen?

Met de begeleiding van Easykit kan je zelf je installatie plaatsen, je hoeft geen elektricien te zijn. Een Easykit-adviseur overloopt samen jouw plannen en stelt een pakket op maat samen. Met de nodige opleiding, filmpjes, schema's etc. kan je zelf de eenvoudige werken doen. Het uitslijpen van de leidingen en aansluiten van de schakelaars is zo voor iedereen haalbaar. De zekeringkast? Deze wordt door een Easykit monteur aangesloten. Zo kan je tot 50% besparen. Slim toch

Vraag hier je gratis praktische bouwgids aan. >>> Klik hier. 

Bekijk hoe eenvoudig het is om zelf je technieken te plaatsen. >>> Klik hier. 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in