Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
bulex
X²O logo
Logo Bosch
Sanitair

Wegwijzer helpt je in duurzaam gebruik en besparing van water

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) publiceerde een nieuwe brochure en website ‘Waterwegwijzer bouwen en verbouwen’. Deze uitgave van de VMM is een praktische gids voor architecten, bouwheren, aannemers, loodgieters en tuininrichters die betrokken zijn bij de waterhuishouding in en rond een woning. Met de informatie kun je een rationeel en duurzaam waterbeheer realiseren.


Bij een bouwproject hou je best van bij het begin rekening met een doordacht beheer van al het drink-, hemel- en afvalwater dat in en rond je woning zal circuleren. Je kunt er tot 50% kostbaar drinkwater mee besparen.
Een gezin van 2 personen bijvoorbeeld dat hemelwater gebruikt voor de toiletten, wasmachine, tuin en schoonmaak bespaart jaarlijks 40 150 liter drinkwater (op basis van het gemiddeld waterverbruik per dag).


Correct lozen

De Waterwegwijzer wil de weg wijzen naar een rationeel en duurzaam waterbeheer in en rond de particuliere woning. Het gaat daarbij onder andere over de opvang, het hergebruik en de infiltratie van hemelwater. Maar evenzeer over de behandeling en/of de correcte lozing van afvalwater.
In de brochure en op de website kom je te weten hoe je tot een optimaal beheer en gebruik van hemelwater kunt komen. Je vindt er een volledige beschrijving van de onderdelen van een hemelwaterput en het verdeelsysteem in terug, alsook met welke aspecten je rekening moet houden. Het boekje geeft ook een ruim overzicht van de mogelijkheden om hemelwater te infiltreren, te bufferen of op te vangen met een groendak.


Gratis brochure

Kortom, de Waterwegwijzer geeft je alle informatie die je nodig hebt om op een duurzame manier met afval-, hemel- en drinkwater om te gaan.
Omdat de informatie in de Waterwegwijzer voortdurend verandert, wordt de brochure ondersteund door de website “Waterwegwijzer bouwen en verbouwen”.  Op deze website vind je onder andere wetswijzigingen, technische detailinformatie en interessante internetlinks terug. Hou ze in het oog voor de meest recente informatie. Via dezelfde website kun je ook een gratis exemplaar van de brochure “Waterwegwijzer bouwen en verbouwen” bestellen.

Meer info: Waterwegwijzer bouwen en verbouwen

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in