Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Wat is automatisering?

Geef nu toe: wat is het meest comfortabel: iedere morgen langs de rolluiken lopen om ze één voor één met de hand op te trekken of met een druk op de knop van de afstandsbediening alle rolluiken in één keer naar de juiste stand laten openen. Dat is wat automatisatie op comfortniveau voor je kan betekenen.

Voordelen automatisering

Energiebesparing

Door bijvoorbeeld de rolluiken of screens op basis van een weersafhankelijke sturing te sluiten bij warm weer houd je warmte buiten en moet je dus niet gaan koelen. In de winter geldt het omgekeerde: je houdt warmte binnen en moet niet extra verwarmen.

Veiligheid verhogen

Op vooraf geprogrammeerde tijdstippen kunnen de rolluiken, raamdecoratie,… geopend of gesloten worden. Hiermee kan je bijvoorbeeld tijdens vakanties de indruk van aanwezigheid wekken.

Gegroepeerde sturing

Een ander voordeel is de mogelijkheid bepaalde groepen van rolluiken, zonwering, raamaankleding,… tegelijkertijd aan te sturen. Een groep kan bijvoorbeeld alle rolluiken op de verdieping bevatten, of alle zonwering aan de zuidzijde,… Zo kan je heel eenvoudig één commando op verschillende plaatsen gelijktijdig uitvoeren. De groepen kunnen onbeperkt worden gekozen en kunnen op ieder moment worden bijgestuurd.

Scenario’s programmeren

Sommige automatische sturingen laten toe om persoonlijke scenario’s in te stellen. Bijvoorbeeld een ideale sfeer om film te kijken door de verlichting en zonwering bij te regelen. Of een vakantiescenario dat alle rolluiken en verlichting via een timer stuurt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in