Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Voordelen van centrale stofzuiger

De werking met een centraal stofzuigersysteem biedt tal van voordelen.

Grondiger reinigen

In tegenstelling tot een klassieke stofzuiger blaast dit systeem geen minuscule stofdeeltjes opnieuw de woning in, tenminste als het toestel er één is waarvan de uitlaat naar buiten kan gevoerd worden. Dat betekent enerzijds dat je minder vaak stof moet vegen. Anderzijds is het een zegen voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Geen storend lawaai en geen gesleur met de stofzuiger

Aangezien de motor zich in een andere ruimte bevindt, heb je geen lawaaihinder tijdens het stofzuigen.

Vloeistoffen opzuigen

Met een centraal stofzuigsysteem kan je mits een bijkomende investering ook vloeistoffen opzuigen. Handig wanneer er een drankje werd geknoeid of wanneer je nat wil poetsen.

Geen stofzuigerzakken

Wanneer je voor een model kiest dat werkt volgens het centrifugaal principe, heb je geen filters of stofzuigerzakken meer nodig. Het vuil wordt opgevangen in een bak die je op regelmatige tijdstippen bij het huisvuil ledigt. Onder meer Vacuflo en Vacumaid - ingevoerd door All-Vac Technology – werken zonder filter en zonder zak.

Sterke zuigkracht

Wanneer je voor een filtervrij systeem kiest, heb je het bijkomende voordeel dat je een sterkere zuigkracht hebt. Hierdoor kan je dieper reinigen of moeilijk bereikbare plaatsen bereiken. Voor die moeilijk bereikbare plaatsen bestaan vaak hulpstukken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in