Sanitair

Verdien geld door het recupereren van regenwater

Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
Easykit logo
Bulex logo
X²O logo
Bosch
Wist je dat het in Vlaanderen 199 dagen per jaar regent? Regenwater -of ook hemelwater genoemd- is helemaal gratis. Omdat het zoveel regent in België kunnen we er voortdurend gebruik van maken. Toch gebruiken nog veel Belgen leidingwater voor hun dagdagelijkse klusjes waarvoor ze net zo goed gratis regenwater kunnen gebruiken. Heb je een regenput en wil je geld verdienen met je regenwater, .....

Hoogoplopende waterfactuur

De Vlaming betaalt teveel voor leidingwater, maar dit is gemakkelijk op te lossen. Je kunt maar liefst tot 95% besparen op je waterfactuur.

 Een gezin van 4 verbruikt in Vlaanderen gemiddeld 348 liter water per dag. Een deel van dat water kan vervangen worden door gratis regenwater. Er zijn verschillende doeleinden waarvoor we gefilterd regenwater kunnen gebruiken:
  • Doorspoelen van het toilet
  • Besproeien van de tuin
  • Dweilen en poetsen van de vloer, terras,…
  • Draaien van de wasmachine
  • Wassen van de auto
  • Als strijkwater
Klinkt logisch niet? Enkel voor onze persoonlijke hygiëne en drinkwater wordt nog leidingwater gebruikt. Dit is echter een klein deel van ons waterverbruik, een veel groter aandeel van ons water bestaat uit die andere doeleinden waarvoor we gebruik kunnen maken van gratis regenwater.

Zacht water

Regenwater is van nature kalkvrij en dus veel zachter dan leidingwater. Dat betekent minder kalkafzetting op leidingen, kranen en verwarmingselementen. Ideaal voor het water dat je gebruikt bij het strijken. Geen last meer van kalk-opstoppingen in het strijkijzer!

Minder kalk in het water zorgt ook voor een betere werking van detergenten en zepen. En hierdoor bespaar je op de aankoop van deze producten.

Economisch maar ook Ecologisch

Je haalt niet enkel een financieel voordeel uit het hergebruik van regenwater maar je draagt ook bij tot een betere leefomgeving. Het hergebruiken van regenwater is zéér milieuvriendelijk, zo beschermen we de grondwaterreserves, die zo schaars zijn. Ook is er minder vermenging van afval-water met proper regenwater.

Regen leidt steeds meer tot overstromingen

De laatste maanden werd België geteisterd door hevige regenval en overstromingen, deze overstromingen gebeuren omdat de riolen vol zitten en overstorten in het oppervlaktewater. Je kan helpen de overstroming-frequentie tegen te gaan door regenwater op te vangen in de regenput. Daarna filter je het water voor hergebruik. Zo komt er een aanzienlijk kleiner deel van het water terecht in de riolen en is er minder gevaar op overstromingen!

Slimme keuze

Vanaf 2014 is het immers in de meeste gevallen verplicht voor nieuwe bouwaanvragen om ook het huis te voorzien van een regenput. Heb je al een regenput bij je thuis? Maak de juiste keuze en installeer ook een waterfilter zodat je onmiddellijk gebruik kan maken van jouw gratis water. Geniet nu van de voordelen van het filteren van je regenwater!

Vraag hier vrijblijvend meer informatie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in