Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
bulex
X²O logo
Logo Bosch
Sanitair

TopX: Nieuw bij het omgaan met water in huis

Water in huis heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Want als water in huis betekent dat je vocht problemen hebt, moet je ingrijpen. In deze TopX stellen we je enkele interessante producten voor die van pas kunnen komen bij water en regenwater in en rond het huis.

Gratis diagnose vochtproblemen

Vochtproblemen? Renovocht geeft gratis een professionele diagnose van de vochtproblemen in je huis. Zit je met opstijgend vocht, vocht aan de kelderdichting, condensatie, schimmels en/of vocht in de ventilatie? Vocht in huis is een probleem dat serieuze aandacht vergt. In een vochtige woning moet je doorgaans meer stoken en kan de energierekening dus flink oplopen. Bovendien is een vochtige woning bijzonder ongezond voor jou en je huisgenoten. Een professionele diagnose van Renovocht brengt de problemen in kaart en zet de juiste oplossingen op een rij.

Meer info: Renovocht

Regentonnen in kunststof

Regenwater opvangen kan op verschillende manieren: in een ondergrondse regenton, bovengronds in een tank of in een stijlvolle regenton. Het Duitse Graf heeft voor elke manier van regenwater opvangen en filteren, de oplossing.

Alle tanks en regentonnen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, waardoor de tanken, citernes en tonnen gemakkelijk te installeren zijn. Ook voor ondergrondse installatie in kelder of volle grond, heeft Graf geschikte regentonnen. Voor het opvangen van regenwater bovengronds zijn er ook stijlvolle regentonnen in verschillende afwerkingen: van neutrale natuurtinten tot felle, glanzende kleuren.

Meer info: Graf

Stijlvol regenwater afvoeren

In stijl regenwater afvoeren van het tuinterras of tuinverharding kan met de afvoergoten voor tuin, terras en oprit van ACO Self. Het gamma van ACO Self bevat traditionele afvoergoten maar ook types met een tijdloos of net trendy design. Je kunt zelfs kiezen voor afvoergoten in dezelfde kleur als je buitenschrijnwerk.

Liever een onopvallende afvoergoot? Discrete sleufafwatering bestaat ook. En als het nog iets meer mag zijn, dan kies je toch gewoon voor afwatering met geïntegreerde LED-verlichting. Om het regenwater te laten infiltreren, in plaats van het af te voeren naar de riolering, bestaan er ook infiltratieboxen van ACO Self. Om het regenwater in je tuin of onder je terras langzaam in de grond te laten infiltreren.

Meer info: ACO

Water besparen

Je kunt tot 50% besparen op je waterfactuur als je regenwater recupereert voor bijvoorbeeld het sproeien van de tuin, het spoelen van je toilet en het gebruik van je wasmachine. Van Marcke lanceerde recent het gamma Van Marcke Pro huishoudelijke pompen, ideaal inzetbaar voor constant gebruik in jouw huishouden.

Maar in regenwater zitten vuildeeltjes en bacteriën die jouw leidingen kunnen laten verstoppen of kranen laten lekken. Filteren van dit regenwater is dus de boodschap. Bij Van Marcke hebben we hiervoor de ideale oplossing: de Van Marcke Pro Purifo Trio filter. Deze 3-delige filtercombinatie verwijdert vuildeeltjes, slechte geuren en slechte smaken uit jouw regenwater en zorgt voor een heldere kleur.

Meer info: Van Marcke

Samenstelling: Gretel Kerkhofs - september 2013 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in