Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
zehnder logo
Logo Bosch
Ventileren

Sentinel Kinetic: balansventilatie met hoogste warmteterugwinning

Met Sentinel Kinetic heeft Ventilair momenteel een balansventilatiesysteem in huis met de hoogste warmteterugwinning. Testen tonen aan dat tot 92% van de afgezogen warmte wordt gerecupereerd en overgedragen aan de aangezogen verse lucht.


De researchers van Vent-Axia hebben met Kinetic een klein toestellen met een laag geluidsniveau en meer warmteterugwinning ontwikkeld. De Sentinel Kinetic en de Sentinel Kinetic Plus zijn de kleinste toestellen in hun reeks met het hoogste niveau aan warmteterugwinning vandaag op de markt: 92%! Dat blijkt alleszins uit testen  volgens de Europese norm EN308.

Bovendien is zijn behuizing compact, overal makkelijk te installeren en uit gerecycleerde materialen opgebouwd.
Wie denkt aan milieu en zijn ecologische voetafdruk, denkt ook aan energie besparen: de vraaggestuurde Sentineltechnologie en de EC/DC-motoren van Sentinel Kinetic en Sentinel Kinetic Plus zijn de meest energiezuinige en meest stille.


Vraaggestuurde ventilatie

Het nieuwe Sentinelgamma van Vent-Axia biedt een aantal ventilatoren die (indien gewenst) optimaal benut kunnen worden volgens een vraaggestuurd systeem: aanpasbaar aan het levensritme en de specifieke ventilatienoden van de bewoner.

Zo worden de verschillende standen van de ventilator aangestuurd door middel van verschillende manuele en automatische regelaars en sensoren.
De Kinetic-modellen zijn uitgerust met een zomerbypass die automatisch instelbaar is. Het geïntegreerde bedieningspaneel geeft aan wanneer de filter gereinigd dient te worden en geeft foutmeldingen weer. Daarnaast kunnen sensoren, detectoren of de afstandsbediening heel eenvoudig worden aangesloten.

Meer info: Ventilair
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in