Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Rookmelders in huurwoningen weldra verplicht

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) is van plan om rookmelders in huurwoningen voortaan verplicht te maken. Na een vraag van N-VA-parlementslid Liesbeth Homans bleek immers dat daar binnen de commissie Wonen een meerderheid voor bestaat. "Ik maak er werk van", aldus Van den Bossche.


Bij nieuwbouw en ingrijpende renovatie is de rookmelder sinds 2009 verplicht, verduidelijkt Homans in een persbericht. Een algemene verplichting is er echter nog niet. Iets waar minister Van den Bossche nu werk van wil maken. Dat ook CD&V-parlementslid Veerle Heeren zich akkoord verklaarde, deed haar immers besluiten dat de drie meerderheidspartijen achter het initiatief staan.

Concreet zal de minister de verplichting nu in de Vlaamse wooncode inschrijven. "Op papier geldt dat dan voor alle woningen, maar in de praktijk kunnen we het enkel afdwingen voor huurwoningen", verduidelijkt haar woordvoerder. Voor de brandverzekering maakt die papieren verplichting geen verschil, aangezien daarvoor enkel geldt wat in het contract zelf staat.


Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in