Ventileren

Renson neemt Corradi over

Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Easykit logo
Zehnder Group
Bosch
Renson, trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, neemt Corradi over, met vestigingen in Italië , Frankrijk en U.S. . Deze firma is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verdeling van Pergotenda® terrasoverkappingen. Met deze overname breidt Renson zijn kennis en expertise in outdoor producten verder uit en verstevigt het zo ook de positie van beide merken op de markt van de terrasoverkappingen. De marktleider in lamellendaken uit Waregem slaat de handen in elkaar met de Italiaanse nummer 1 op het vlak van Pergotenda plooidak-overkappingen.
De producten zullen ook in de toekomst onder de naam Corradi verder verdeeld worden en het actuele Corradi-team, inclusief de verkooporganisatie, blijft onveranderd, waardoor de continuïteit van het bedrijf en zijn activiteiten gegarandeerd is.
 
Corradi startte zijn activiteiten in 1978 met de productie van doekzonwering in een artisanaal laboratorium in Bologna (Italië). Sinds 1998 ontwikkelt en produceert de firma ook de gekende op maat gemaakte Pergotenda® terrasoverkappingen, die de consument toelaten om hun terras maximaal te benutten.

In 2010 opende de firma een vestiging in het Amerikaanse Dallas voor de assemblage en productie van hun doekzonwering en terrasoverkappingen en sinds 2011 heeft Corradi ook een verkoopkantoor in het Franse Lyon. Vandaag levert Corradi een breed gamma terrasoverkappingen, zonnezeilen en doekzonweringproducten. De firma heeft een productie-eenheid van 26000 m² in het Italiaanse Bologna en verdeelt zijn producten wereldwijd via een netwerk van meer dan 1000 geautoriseerde dealers.

Familiebedrijf Renson neemt nu Corradi over. “Met deze overname breiden wij niet alleen ons productgamma verder uit, maar versterken wij ook onze positie op de markt van de terrasoverkappingen. Het gamma Pergotenda terrasoverkappingen van Corradi is immers complementair met onze terrasoverkappingen met kantelbare lamellen (Algarve en Camargue),” zegt CEO Paul Renson.

“De naam Corradi is heel gekend in de markt en daarom zullen de producten ook verder onder die naam verdeeld worden. Beide merken, Renson en Corradi, blijven volledig onafhankelijk naast elkaar bestaan. Om de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten voor de klanten te garanderen en verder te bouwen op de Corradi-kennis in verband met producten en markt, blijft het actuele Corradi-team, inclusief de verkooporganisatie, onveranderd en onafhankelijk actief.“

Corradi

Corradi ontwikkelt en produceert op-maat-gemaakte oplossing voor een heel jaar rond outdoor-genot. Als leider in het segment van outdoor living, is Corradi sinds 1978 actief, met een duidelijk en goed uitgewerkt gamma producten, hoofdzakelijk gebaseerd op de gekende technologie van de Pergotenda, het sinds 1998 gepatenteerde doek-daksysteem voor terrasoverkappingen.

Dankzij continue research en een sterke visie op outdoor , biedt Corradi gepersonaliseerde oplossingen, waarbij styling en elegantie van Italiaanse makelij gecombineerd worden met hoogkwalitatieve materialen en technologie om zo te voldoen aan de hoogste eisen en noden op het gebied van outdoor. 37 jaar ervaring en focus op R-D hebben Corradi op de kaart gezet als leider in de markt van outdoor terrasoverkappingen .

 

Renson

Renson is in Europa trendsetter op het vlak van ventilatie, buitenzonwering en outdoor oplossingen. Vanuit een ervaring die teruggaat tot 1909, ontwikkelt Renson energiezuinige systemen en concepten die een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving nastreven – Creating healthy spaces. Renson telt ongeveer 680 medewerkers. Innovatie en communicatie staan centraal.

Een uitgebreide R&D afdeling werkt samen met Europese onderzoeksinstellingen om de laatste trends in innovatieve oplossingen te vertalen. Meer dan 70 eigen buitendienstmedewerkers en een sterk distributienetwerk overal in Europa, maar ook in Amerika, Azië en het Midden-Oosten ondersteunen de lokale contacten. Renson beschikt verder over een hypermoderne en milieuvriendelijke productieafdeling.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in