Aanbevolen partners

Logo DRU
Kachels en haarden

Pelletkachel

Een pelletkachel is een verwarmingstoestel dat werkt met houtpellets. Het is een milieuvriendelijke en efficiënte manier om uw huis te verwarmen, omdat de verbranding van de pellets weinig schadelijke stoffen produceert en de energie-efficiëntie hoog is

De pelletkachel heeft meestal een stijlvol en modern uiterlijk en is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening of app. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een verwarming die zowel comfortabel als duurzaam is.

Werking van een pelletkachel

Een pelletkachel werkt door middel van verbranding van houtpellets. Het proces begint met het laden van de pellets in een voorraadkamer in de kachel. Vanuit hier worden de pellets automatisch door een voedermechanisme naar de verbrandingskamer gevoerd, waar ze door een ventilator worden verhit. Dit zorgt voor verbranding van de pellets en de vrijkomende warmte wordt door middel van een warmtewisselaar naar de ruimte verspreid. Bij sommige modellen kan de verwarming op een centrale verwarming worden aangesloten.

  1. Stand-alone pelletkachels: deze staan los van de centrale verwarming en zijn bedoeld om één of twee kamers te verwarmen.
  2. Ingebouwde pelletkachels: deze zijn ontworpen om te worden ingebouwd in een muur of in een andere opvallende locatie en zijn bedoeld om een groter deel van de woning te verwarmen.
  3. Centrale verwarmings-pelletkachels: deze kachels kunnen aan de centrale verwarming worden aangesloten en worden gebruikt om het hele huis te verwarmen.
  4. Mobiele pelletkachels: deze zijn verplaatsbare modellen die gemakkelijk kunnen worden verplaatst van de ene kamer naar de andere. Elke soort pelletkachel heeft zijn eigen voordelen en beperkingen en het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw specifieke behoeften en situatie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in