Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
zehnder logo
Logo Bosch
Ventileren

Ontdek Duco’s gezonde binnenwereld

Ligt gezondheid ook jou na aan het hart? Dan ben je bij Duco Ventilation & Sun Control aan het juiste adres! Als trendsetter op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen stelt Duco graag haar oplossingen voor die een gezond en comfortabel binnenklimaat garanderen.

Waarom ventileren?

De steeds strenger isolatievoorwaarden bij een (ver)bouwproject, betekenen dat een goed werkend ventilatiesysteem alleen maar aan belang wint. Ventileren is immers noodzakelijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen. Voldoende verse lucht is onontbeerlijk, zeker als je weet dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen!

Kiezen voor C of D

In de praktijk komt de keuze vaak neer op een ventilatiesysteem volgens systeem C of D. Het grote verschil situeert zich in de toevoer van de lucht. Bij systeem C wordt de verse lucht rechtstreeks naar binnen gebracht via discrete ventilatieroosters (= natuurlijk), bij systeem D moeten er complexe en moeilijk te onderhouden toevoerkanalen aangelegd worden, die een potentiële broeihaard vormen voor schimmels en bacteriën (= mechanisch).
 

Duco at Home

Duco kiest resoluut voor ventileren volgens systeem C en creëerde onder de noemer Duco at Home een gezonde binnenwereld. Zowel het Duco Comfort System als het elektronisch gestuurde DucoTronic System ventileren op basis van CO2 -de ideale graadmeter voor een gezond binnenklimaat- en vochtigheid, zodat schimmels of vochtophoping geen kans krijgen.

Meer info: Duco Ventilation & Sun Control

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in