Verwarming
Ventileren
Koeling
Batibouw special 2020

Ontdek de warmtepompboiler ATLANTIC EXPLORER V4

De ATLANTIC EXPLORER is al enkele jaren de meest verkochte warmtepompboiler in België. Vergeleken met een gewone elektrische boiler, verbruikt hij immers 3 tot 4 keer minder energie waardoor je tot ca. € 500 euro per jaar op je energiefactuur bespaart. Met de EXPLORER V4 stelt ATLANTIC, specialist in alle toekomstgerichte vormen van ruimte- en waterverwarming, de opvolger voor van dit succesproduct. Met dezelfde fantastische prijs-kwaliteitverhouding als zijn voorganger, maar met nog betere technische en akoestische prestaties, en met een geoptimaliseerde aansluiting op fotovoltaïsche zonnepanelen.

 

 

De ATLANTIC EXPLORER is al enkele jaren de meest verkochte warmtepompboiler in België.


Vergeleken met een gewone elektrische boiler, verbruikt hij immers 3 tot 4 keer minder energie waardoor je tot ca. € 500 euro per jaar op je energiefactuur bespaart. Met de EXPLORER V4 stelt ATLANTIC, specialist in alle toekomstgerichte vormen van ruimte- en waterverwarming, de opvolger voor van dit succesproduct. Met dezelfde fantastische prijs-kwaliteitverhouding als zijn voorganger, maar met nog betere technische en akoestische prestaties, en met een geoptimaliseerde aansluiting op fotovoltaïsche zonnepanelen.


Een warmtepompboiler is een ecologisch en kostenefficiënt systeem dat onverwarmde binnen- of buitenlucht recupereert als energiebron voor de aanmaak van sanitair warm water voor keuken, bad en douche. Vergeleken met een gewone elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler drie tot vier keer minder energie, waardoor je tot 500 euro per jaar kan besparen, en de meerprijs soms al in 1 jaar terugverdient.

Je krijgt voor dit milieubewuste systeem dan ook terecht een premie in de drie gewesten: € 300 in Vlaanderen, € 400 in Wallonië en rond € 1.400 in Brussel.

 

Opvolger van de EXPLORER V3


De belangrijkste verbeteringen van de EXPLORER V4 ten opzichte van de V3 zijn de nog betere technische prestaties, met een hoger rendement en een betere COP (Coëfficient Of Performance) als resultaat. Ook de akoestische prestaties van het toestel en de werking van de ventilator zijn verbeterd, alsook de combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen werd geoptimaliseerd, voor een maximaal
rendement. De V4 heeft tevens een nieuw, aantrekkelijk design en werkt met een nieuw koudemiddel.

 

Tot 5 configuraties mogelijk


De ATLANTIC EXPLORER V4 is beschikbaar in 200 en 270 liter en dit met of zonder warmtewisselaar. Het toestel is standaard voorzien van een elektrische weerstand maar is ook ‘smart grid ready’, wat betekent dat je de EXPLORER V4 kan aansluiten op fotovoltaïsche zonnepanelen (PV-panelen) die zonne-energie gebruiken om elektriciteit op te wekken. Elektriciteit die je kan gebruiken als voeding voor je warmtepompboiler, zodat je water gratis wordt verwarmd, en als voeding voor andere elektrische toestellen in huis. Kies je voor de EXPLORER V4 met extra warmtewisselaar, dan kan je hierop een ketel of thermische zonnecollectoren (die zonne-energie gebruiken om warmte op te wekken) aansluiten. In deze gevallen spreken we van een hybride warmtepompboiler. Afhankelijk van de buitentemperatuur, de hoeveelheid zonlicht en de gevraagde hoeveelheid warmte zal hetzij de warmtepompboiler ervoor zorgen dat het water de gewenste temperatuur bereikt, hetzij de zonnecollectoren of de ketel.

Slim en geconnecteerd

De V4 beschikt over de Cozytouch-technologie die toelaat om de boiler vanop afstand met een smartphone of tablet te besturen. Daarnaast is de EXPLORER V4 ook voorzien van de geïntegreerde intelligente Smart Control-functie. Deze zorgt ervoor dat de warmtepompboiler je gewoontes leert kennen en onthoudt, om zo het verbruik maximaal in de hand te houden.

Nog sneller terugverdiend dankzij de ComfortCheque

Kiezen voor de EXPLORER V4 doe je best nu. Want elke particulier die tussen (15/02/2020) en 30/06/2020 dit toestel aankoopt en laat installeren, krijgt via de ComfortCheque van ATLANTIC € 75 op de aankoopprijs van dit toestel terugbetaald. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de ComfortCheque ophalen op de Batibouwstand van ATLANTIC (stand 12.302), hem aanvragen via een ATLANTIC-installateur of via de website.


Lees er hier meer over.

 

Zehnder ComfoAir PRO 300

Zehnder

Zehnder ComfoAir PRO 300
HRV-unit voor kleine tot middelgrote wooneenheden.
Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Charleston Bar

Zehnder

Zehnder Charleston Bar
Door het hoge vermogen van de Zehnder Charleston Bar wordt ook een grote badkamer aangenaam warm. Grote en kleine handdoeken trouwens ook. Dankzij de variabel monteerbare handdoekhouder zijn zij steeds binnen handbereik en voorverwarmd. Leverbaar in bijna alle kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in