Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Nieuwe motor opent vouwgordijnen zonder breekwerk

Automatiseringspecialist Somfy heeft een nieuwe buismotor op batterijen ontwikkeld. Hierdoor is breekwerk voor het wegwerken van de bekabeling niet meer nodig.


Raamdecoraties die automatisch open en dicht gaan, verhogen het wooncomfort. Ze gaan langer mee en zijn bijzonder praktisch op slecht bereikbare plaatsen. Nadeel is dat er soms heel wat breekwerk aan te pas komt om de aansluiting op het elektriciteitsnet mooi weg te werken. Met de nieuwe buismotor op batterijen van Somfy behoort dergelijk breekwerk tot het verleden.

De Somfy WireFree Cord Lift is een gordijnmotor bedoeld voor het automatiseren van plissés en vouwgordijnen. De stroomvoorziening gebeurt door middel van een speciale 12V batterij die bij normaal gebruik ongeveer een jaar meegaat.
Interessant is ook dat de motor compatibel is met Somfy’s draadloze RTS-bediening. Er zijn dus geen kabels nodig: noch voor de stroomvoorziening, noch voor het doorsturen van commando’s.

De nieuwe gordijnmotor is geschikt voor vouwgordijnen met een bovenbak van minstens 32 mm. Hij wordt standaard geleverd met een enkele batterij, maar is ook verkrijgbaar met dubbele batterij.
Deze batterij is overigens eenvoudig zelf te vervangen, zelfs voor de installatie van de motor is geen doorgedreven technische kennis nodig.
De motor laat zich ook vlot in andere Somfy-toepassingen integreren.

Meer info: Somfy

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in