Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Met je iPad of iPhone je woning besturen

Met een vingerafdruk wordt de deur geopend, de verlichting past zich aan het daglicht aan en brandt alleen daar waar men op dat moment is, de verwarming gaat naar een lagere stand zodra er een raam wordt geopend, de defecte verwarmingsketel meldt zich per SMS. En als men zich onderweg naar het vakantieadres afvraagt of het koffiezetapparaat nog aan staat, kan deze eenvoudig met de iPhone worden uitgeschakeld. Klinkt dat als toekomstmuziek?


Dat is het niet – er zijn al veel woningen met koppie-koppie. En Gira biedt daar de intelligente oplossingen voor: gebouwentechniek die het leven thuis gemakkelijker maakt, voor veiligheid zorgt en bovendien nog helpt om energie te besparen. Daarvoor hoeven de afzonderlijke componenten in de woning alleen maar met elkaar te kunnen communiceren. Voorwaarde daarvoor is dat de opdrachtgever al bij het ontwerp kiest voor een KNX/EIB systeem – voor een op de toekomst voorbereid elektronisch zenuwstelsel volgens een wereldwijd aanvaarde norm.


KNX/EIB systeem

Via het KNX/EIB systeem worden de slimme functies individueel op elkaar afgestemd. Nog een voordeel is dat ze op elk moment moeiteloos kunnen worden gewijzigd. De bediening is intuïtief en heel simpel, met een druk op de knop van een Gira tastsensor, via touchpanels op de wand of mobiel onderweg via iPhone, iPod touch of iPad. Een lichte vingerdruk is voldoende en er ontstaan complete lichtscène's of de zonlichtbeschermingsfuncties in het huis worden praktisch op elkaar afgestemd. En dat werkt ook als er niemand thuis is. Want vele functies kunnen automatisch worden opgevraagd: buitentemperatuur, lichtinval, regen of wind worden met sensoren gemeten – waarop bijvoorbeeld de verwarming energiebesparend wordt geregeld.


Visualisatie energieverbruik

Het KNX/EIB systeem biedt talrijke oplossingen voor optimalisatie van het resourcegebruik door een gebouw en voor visualisatie van het actuele energieverbruik Zelfs het home entertainment kan slim in de techniek worden geïntegreerd: Gira en de Zwitserse audiospecialist Revox hebben samen talrijke overtuigende oplossingen ontwikkeld die zorgen voor genieten van muziek en films op het hoogste niveau en die zich ook visueel naadloos in hoogwaardige woonconcepten laten inpassen.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in