Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Keuring elektrische installatie bij verkoop woning uitgesteld

Normaliter zou vanaf dit weekend – 1 juli – voor iedere verkoop van een woning of appartement een controle van de elektrische installatie verplicht zijn. Die verplichting is door een nieuw Koninklijk Besluit uitgesteld tot 1 juli 2008.

Vlak voor de verkiezingen van 10 juni vaardigde minister van economie Marc Verwilghen een nieuw KB waarin hij de verplichte keuring van de elektrische installatie bij de verkoop van een woning of appartement met één jaar uitstelt.
Deze ingreep was volgens de minister nodig omdat het voorgaande KB van 1 april 2006 onvolkomenheden bevat. Het was net dit KB dat de keuring van de elektrische installaties verplichtte. Aanvankelijk vanaf 1 januari 2007, die datum werd later uitgesteld naar 1 juli 2007 en wordt met het nieuwe KB dus op 1 juli 2008 vastgelegd.
Een bijsturing van deze onvolkomenheden voor 1 juli 2007 was niet meer mogelijk gezien de federale verkiezingen. De regering mag dan alleen lopende zaken afhandelen.

Keuringsorganismes
Voor wie zijn woning of appartement wil verkopen of schenken – de keuring is verplicht bij iedere eigendomsoverdracht – is dat natuurlijk een goede zaak. De Technische Keuringsorganismes springen natuurlijk geen gat in de lucht. Zij hadden hun werking georganiseerd met het oog op de nieuwe wetgeving en bijkomende workload. Sommige namen zelfs bijkomend personeel aan.

Met dank aan: Vei.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in