Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Keuring elektriciteit? Nieuw online platform brengt raad

Een op de drie branden thuis ontstaat door een elektrisch defect. Een veilige elektrische installatie is dan ook van levensbelang. Bovendien moet bijna iedereen ooit wel eens zijn installatie laten keuren of herkeuren, en daarbij rijzen heel wat twijfels. Want waarop moet je letten? De website elektriciteitenveiligheid.be brengt antwoorden.
Leuk, je hebt net je eerste woning gekocht. Minpuntje: de elektrische installatie is afgekeurd. Volgens de makelaar een klein probleem, maar toch één dat je wettelijk binnen een aantal maanden moet oplossen. In alle blijdschap neem je dat euvel er natuurlijk gewoon bij. Maar hoe moet dat nu met die elektriciteit? Met je vragen sta je zeker niet alleen. Bijna iedereen krijgt te maken met het keuren van zijn elektriciteitskast. Niet alleen is bijna 70 % van de Belgen huiseigenaar, onze woningen zijn meestal meer dan vijftig jaar oud. De elektriciteit moet je verplicht om de 25 jaar laten keuren en ook wanneer je je eigendom verkoopt, moet je een attest aan de koper kunnen voorleggen. Toch is de informatie op het internet heel versnipperd en vaak ook verouderd.

Specialisten binnen handbereik

Wat moet je nu precies doen om je elektrische installatie in orde te maken voor de recentste veiligheidsnormen? En hoe maak je je elektrische installatie klaar voor de toekomst op een eenvoudige en betaalbare manier? Niko en GE Vynckier bundelden alle tips en info op elektriciteitenveiligheid.be. Je vindt op de website niet alleen alle informatie rond de keuring van je elektriciteitskast en de meest gestelde vragen hierrond, je kunt er ook de keuringsorganisaties met één muisklik contacteren. Dankzij de eenvoudige zoekfunctie ontdek je bovendien elektro-installateurs bij jou in de buurt die de klus kunnen klaren.Tips voor elke ruimte van het huis
Handig is ook het overzicht over alles wat je moet weten rond elektriciteit in huis. Per ruimte vind je bijvoorbeeld een lijstje waar je rekening mee moet houden en wat de gemiddelde Belg voorziet aan stopcontacten, schakelaars of dimmers in bijvoorbeeld de bad- of slaapkamer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in