Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
bulex
X²O logo
Logo Bosch
Sanitair

Kalkvrij water met kalkneutralisator

Kalk veroorzaakt slecht werkende koffiemachines, energievretende wasmachines, defecte vaatwassers, verstopte douches en vieze aanslag op tegels en kranen. Het verwijderen van kalkaanslag is vervelend werk. Kalk verwijderen met chemische water ontkalkers is slecht voor het milieu. Voorkom daarom kalkaanslag zonder reinigingsmiddelen, met een kalkneutralisator.
Naarmate de temperatuur van water toeneemt ontstaat meer kalkaanslag; vooral vanaf 50 °C. Omdat ketelsteen de warmte-afgifte van het verwarmingselement belemmert gaat de wasmachine steeds meer stroom verbruiken. Kalkaanslag kost dus geld.

Een betaalbare oplossing tegen kalkaanslag is de Aqua 2000 kalk-neutralisator, ook wel elektronische kalkoplosser geheten. Deze elektronische ontkalker verwijdert geen kalk, maar produceert een magnetisch veld dat kalkdeeltjes in opgeloste toestand brengt. De kalk wordt met het gebruikte leidingwater meegevoerd en uw installatie blijft kalkvrij. Deze methode kost weinig energie, bespaart veel tijd en is milieuvriendelijk.

Een belangrijk voordeel van dit antikalk-systeem is dat het geen stoffen aan het water onttrekt en zijn kwaliteit intact laat: een kalkvrije installatie met behoud van de nuttige mineralen in het drinkwater. 

Meer info: Kalkvrij.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in