Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Houtskeletbouwer Arkana kiest voor groene isolatie

De technieken binnen de houtskeletbouw worden alsmaar verfijnder, mede dankzij de groeiende populariteit van dit soort ruwbouw. Maar ook dankzij de tientallen jaren ervaring die houtskeletbouwers in België hebben opgebouwd. Arkana, met meer dan 25 jaar ervaring in houtskeletbouw, schakelt nu over naar een nieuwe duurzame isolatie met ECOSE Technology, van Knauf Insulation. Een kennismaking.Natuurlijk

De nieuwe, duurzame minerale wol die Arkana voor de isolatie van zijn lage energiewoningen zal gebruiken is gemaakt van dezelfde grondstoffen als traditionele minerale wol, alleen zitten de schadelijke stoffen fenol- en formaldehyde er niet meer in. Het product is veel natuurlijker qua samenstelling en daardoor veel beter voor het milieu. Verder is deze Ecose-isolatie brandwerend, zeer goed isolerend – zowel thermisch als akoestisch –, waterafstotend en recycleerbaar. De minerale wol is voelbaar zachter en geurloos. Bovendien geeft het product ook veel minder stof af, waardoor het een aangenamer materiaal is om mee te werken.


Minder energie

Naast de milieuvriendelijke samenstelling, is ook het productieproces van Ecose minerale wol veel duurzamer geworden. Doordat de samenstelling natuurlijker is en er minder kunstmatige toevoegingen nodig zijn, vereist de productie veel minder energie. Daarom kiest Arkana ook voor dit nieuwe product, dat volledig in lijn ligt van de visie om duurzaam om te springen met het milieu waarin wij allemaal leven en werken.


Degelijk

Arkana bouwt al jaren degelijke huizen met een laag energieverbruik, in een persoonlijke architectuur. Het bedrijf staat erom bekend zijn woningen in houtskelet te bouwen, volgens het sleutel-op-de-deur concept.Meer info?


Arkana
Knauf Isolatie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in