Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Hoge elektriciteitsprijs drijft PVDA naar Raad van State

De energiespecialist van de Partij van de Arbeid (PVDA), Tom De Meester, start een spoedprocedure bij de Raad van State tegen de verhoging van de distributienettarieven voor elektriciteit. Dat meldt de linkse partij.

 

De energiewaakhond CREG keurde eind maart de verhoging van de distributienettarieven van Eandis goed. De verhoging kwam er door de meerkost van zonnepanelen voor het elektriciteitsnet. Ook Infrax verhoogde de tarieven.

"De prijsverhoging is onwettelijk", aldus De Meester. "De distributienettarieven liggen in principe voor vier jaar vast en daar kan slechts in zeer uitzonderlijke omstandigheden van afgeweken worden."


17.000 handtekeningen

Volgens De Meester keurde de CREG de verhoging goed op basis van een nieuwe Europese energierichtlijn. Dat kan volgens hem niet omdat die nog omgezet moet worden. Daarom vraagt hij de schorsing van de prijsverhoging bij de Raad van State.

De partij wil dat de kostprijs van de groenestroomcertificaten uit de distributietarieven gehaald worden. De producten moeten volgens de partij die kost dragen. Zo'n 17.000 mensen hebben al de PVDA-petitie tegen de prijsverhoging getekend.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in