Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Het kwaliteitslabel voor domotica

In de beginjaren van domotica ondersteunde het toenmalige VEI de opkomst van de nieuwe techniek met een kwaliteitslabel. Dat moest de eindklant toelaten een installateur met de nodige kennis en ervaring te selecteren. Dergelijke installateurs kregen het Kwaliteitslabel domotica. Domotica is vandaag echter de kinderschoenen ontgroeid, waardoor deze ondersteuning niet langer nodig is. Daarom werd een uitdoofscenario voor het label uitgewerkt en dat is intussen ook volledig uitgevoerd.

Wat is het kwaliteitslabel Domotica?

  • Het label is in het leven geroepen door het Vlaams Elektro Innovatiecentrum (VEI)
  • Het kwaliteitslabel Domotica is een nationaal en vrijwillig initiatief voor elektro-installatiebedrijven
  • Het label is opgebouwd rond een procedure met theoretische criteria en kwaliteitscontroles van uitgevoerd installaties.
  • Naast de installateurs stelt het label ook kwaliteitseisen aan de fabrikanten en invoerders

Voordelen van het kwaliteitslabel Domotica?

  • Het Kwaliteitslabel Domotica garandeert een technisch en commercieel onderlegde installateur én een maximale kwaliteit van de domotica-installatie.

Lijst met domotica-installateurs

Deze referentielijst bevat alle elektro-installateurs die over het kwaliteitslabel beschikken en fabrikanten/invoerders die deelnemen aan het Kwaliteitslabel Domotica.

Uitdoving kwaliteiteitslabel Domotica

Het VEI liet ons het volgende weten: "Met ingang van 1 januari 2012 gaat het Kwaliteitslabel Domotica een nieuwe fase in. Elke elektro-installateur die momenteel op de referentielijst vermeld staat, behoudt zijn label nog gedurende 2 jaar. Verder wordt de lijst bevroren waardoor geen nieuwe installateurs kunnen toetreden. Het label, in de vorm waarin het nu bestaat, zal m.a.w. uitdoven."
Meer informatie vind je op de website van het VEI zelf.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in