Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Het hele huis op één afstandsbediening met YeSseo

Somfy introduceert een nieuwe generatie bedieningen met draadloze technologie die het mogelijk maakt technieken zoals rolluiken, zonwering, garagepoort, verwarming en verlichting met één afstandsbediening te beheren.


Somfy introduceert een vernieuwing van wereldformaat met YeSseo. Dit is de laatste generatie van bedieningen en motoren voorzien van de draadloze technologie io-homecontrol.
Om tegemoet te komen aan de nieuwe behoeften van meer automatisering in huis, ontwikkelden Somfy en andere marktleiders in hun sector io-homecontrol, een nieuwe veilige standaard in radiotechnologie. Deze draadloze technologie is een gezamenlijke ontwikkeling van de belangrijkste producenten in de residentiële woonsector.
Io-homecontrol beheeft de hele woning: van deursloten, toegangscontrole, garagepoorten , ramen en dakvensters over rolluiken en zonwering tot verwarming. Met één enkele afstandsbediening kan je alle YeSseo-producten bedienen.

3 systemen
Met de YeSseo-afstandsbedieningen krijg je altijd een terugkoppeling via het display over de geopende of gesloten stand van de ramen, deuren of poorten. Dus gedaan met naar boven lopen om te checken of alles wel toe is… Bovendien heb je met YeSseo genoeg aan één afstandsbediening voor het hele huis. We zetten de verschillende systemen op een rij:

- Bediening van kamers
De bediening Situo Auto/Manui o beheert één of meerdere toepassingen in dezelfde kamer. Daarbij zijn er twee bedieningsmodes mogelijk: “automatisch” om automatische bediening van een voorgeprogrammeerd scenario toe te passen en “manueel” om een scenario lokaal uit te schakelen. Voorbeeld: dagelijks mogen de rolluiken in de slaapkamer om uur ’s morgens open, behalve in het weekend, want dan wil je langer uitslapen.
Je kan het geautomatiseerde systeem om het even wanneer activeren of onderbreken. Wanneer de bediening aan de muur wordt bevestigd, zorgt een timer ervoor dat de geprogrammeerde systemen automatisch worden uitgevoerd op het ingestelde tijdstip. Van zodra de afstandsbediening in de hand wordt genomen of op tafel wordt gelegd, schakelt deze automatisch om naar de manual-mode

- Afstandsbediening van alle verbonden componenten
De nieuwe bediening Telis Composio io laat toe de woning in te delen in verschillende zones die allemaal gecentraliseerd bediend worden. Door bepaalde functies te groeperen in eenzelfde zone, kunnen ze tegelijk in een geopende of gesloten stand worden geplaatst. Het scherm geeft een overzicht van de verschillende ingestelde zones. Voorbeeld: bedien met een knop alle ramen op de eerste verdieping, alle binnenzonwering in huis of alleen de verlichting buiten.

De nieuwe Impresario Chronis io maakt het mogelijk om scenario’s te programmeren waarbij verschillende handelingen gelijktijdig worden uitgevoerd. Zo is een scenario mogelijk dat bij activering het zonnescherm oprolt en de dakramen opent. Tegelijk wordt ook thermostaat uitgeschakeld om de woning niet onnodig te verwarmen.

Afstandsbediening voor toegang
Met de afstandsbediening Keytis 4 Home io sluiten met één enkele drukknop alle toegangspunten van de woning: toegangsdeuren, garagepoorten, rolluiken, dakramen, … Via de afstandsbediening krijg je een bevestiging dat alles goed gesloten is of wordt er melding gemaakt van een probleem, bijvoorbeeld wanneer het tuinhek niet gesloten kan worden omwille van een obstakel.


Meer info: Somfy

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in