Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
zehnder logo
Logo Bosch
Ventileren

Hebt u problemen bij het onderhoud van uw ventilatiesysteem?

Het onderhoud van uw ventilatiesysteem hangt af van verschillende factoren. Daarbij doet u niet enkel uw ventilatiesysteem een plezier, maar ook uw gezondheid.
Om een betere luchtkwaliteit te garanderen en het wooncomfort te verhogen wordt het aangeraden op geregelde basis uw ventilatiesysteem de reinigen. Als er enkel sprake is van luchtafvoer wordt vaak geen filter toegepast. De bewoner is er immers niet bij gebaat de lucht die naar buiten wordt geblazen te filteren. Bij het toevoeren van lucht is er natuurlijk wel sprake van een voordeel voor de bewoner. Hoewel de lucht buiten perfect transparant lijkt, is het aantal schadelijke deeltjes in de lucht soms schrikbarend hoog. In ventilatiesystemen die de luchttoevoer mechanisch regelen zit er dan ook een filter die beschermt tegen schadelijke deeltjes, zoals stof en zand. Deze filters zijn gekozen om naast de bewoner ook de toestellen te beschermen. Er zijn verschillende types filters. Bij de Sentinel Kinetic en de HRUC-E zijn er standaard G3 filters inbegrepen. ( Meer uitleg over de types filter vind je op onze website www.ventilairgroup.be.) Zo kan een filter mensen met gevoelige luchtwegen beschermen tegen hinderlijke deeltjes die buiten in de lucht zweven. Om de duurzaamheid van deze filters te bevorderen, is het aangeraden om de filters om de 3 maanden grondig te reinigen. Vervang de filters als deze niet meer schoon te krijgen zijn, dit zal uiteindelijk geld besparen op de stroomrekening.

Het stopt niet bij het reinigen van de filters alleen

Daarnaast is het raadzaam de ventielen en kanalen geregeld met onze spray of gel te behandelen. Deze zijn natuurlijke onderhoudsproducten die speciaal ontworpen zijn voor ventilatie en airco. Ze bevatten tectobiotics organismen. Klik hier voor meer info.

Negatieve organismen beschermen zich in een biofilm. Een biofilm is een soort bunker, vastgehecht aan oppervlaktes en structuren, en is opgebouwd uit suikers en eiwitten. Hier kunnen micro-organismen heerlijk leven, snel groeien en zijn ze beschermd tegen stress zoals warmte, droogte en voedseltekort. Hoe gaat dat nu in zijn werk? Wanneer we positieve organismen, de Tectobiotics, in contact brengen met de negatieve biofilm, ontstaan er gaten in de bunkers van de biofilm. In werkelijkheid eten ze de suikers en eiwitten van de negatieve organismen, waardoor er geen voeding en bescherming meer is. Hierdoor zullen na verloop van tijd de negatieve organismen verdwijnen en halen de positieve Tecto’s de bovenhand. Schadelijke biofilms maken geen kans meer. Dankzij de actieve biologische aanpak wordt een langdurig resultaat bereikt. Geheel zonder gebruik van agressieve en giftige chemicaliën!

One stop shop

Als (ver)bouwer heb je een schat aan informatie over het onderhoud van ventilatie inclusief de producten die daarbij behoren. VG is dé specialist in ventilatie. Als particulier kun je rechtstreeks de onderhoudsproducten en filters via onze site aankopen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in