Aanbevolen partners

Helixe
Forbo flooring
Afwerking

Gyproc wint de 5de Internationale BPB Trophy

BPB, marktleider op wereldvlak in gipsplaten en gipsen, heeft een Internationale competitie voor plaatsingsbedrijven georganiseerd. BPB Belgium, het best gekend onder het merk Gyproc, diende het dossier Gerechtsgebouw Antwerpen in en wint daarmee de 5de Internationale BPB Trophy in Madrid.

De Internationale BPB Trophy wordt om de twee jaar uitgereikt en beloont het project dat het meest het vakmanschap van de afwerkers in het daglicht stelt. Dit jaar is de prijs met veel luister uitgereikt in de stierenarena van Madrid. Niet minder dan 21 landen hadden inzendingen binnen gestuurd met klasseprojecten waarbij gipsplaten in alle mogelijke complexe toepassingen gebruikt worden. Kunstmusea, shopping centers, luxe hotels, enz. werden als genomineerde projecten de dag voordien door een jury op hun vakmanschap beoordeeld.

Dit jaar is het BPB Belgium die deze uiterst begeerde prijs binnen de BPB Groep gewonnen heeft met het Justitiepaleis Antwerpen. Dit project, ontworpen door het  bekende architectenbureau Richard Rogers Partnership in tijdelijke vereniging met VK Studio (architect Paul Corbeel) uit Roeselare en Arup, werd uitgevoerd door de Tijdelijke Vereniging Baens, Genisol en P&W. Zowel de architectuur als de eisen die gesteld werden op vlak van vormgeving, akoestiek en afwerkingsgraad hebben dit project tot een ware uitdaging gemaakt.

Hoge appreciatie
Theo Lambrecht, Managing Director BPB Belgium: “Deze prijs is een beloning voor ons eigen team dat het project van bij de aanbesteding tot de finale oplevering heeft begeleid en mee heeft helpen uitvoeren. Meer dan twee jaar werd zowel intern als op de werf zelf, doorlopend assistentie gegeven aan de plaatsers en werden de contacten met VK Studio uit Roeselare onderhouden om de talloze technische hoogstandjes te bespreken en op te lossen. Deze prijs heeft een hoge appreciatie voor het ganse BPB Team dat nogmaals bewezen heeft de moeilijkste uitdagingen aan te kunnen”.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in