Elektrotechnieken
Afwerking
Woonbesprekingen

BTICINO ZORGT VOOR EEN REVOLUTIE IN DE WERELD VAN DE GECONNECTEERDE BINNENPOST, VOOR EEN SLIMMER EN VEILIGER HUIS

BTicino introduceert de Classe 300EOS with Netatmo, een revolutionaire geconnecteerde binnenpost waarvan de naam – The Evolution Of Smart – op zich al refereert naar de vooruitgang die BTicino de laatste jaren heeft geboekt met de ontwikkeling van oplossingen voor de geconnecteerde woning.

De Classe 300EOS with Netatmo is immers de eerste geconnecteerde intercom met geïntegreerde Amazon Alexa die volledig kan worden beheerd met de daartoe voorziene app of via stembediening.

Deze unieke technologie, die alle functies van een binnenpost combineert met het potentieel van stembediening, zorgt voor een ongeziene gebruikservaring.

Met de nieuwe geconnecteerde intercom van BTicino kunnen alle klassieke videofoonfuncties (bv. een poort openen) via stembediening beheerd worden en kan ten volle geprofiteerd worden van de vele andere functies van Amazon Alexa die zijn geïntegreerd in een BTicino-systeem, zoals het bedienen van verlichting, contactdozen en rolluiken. Zo wordt de videofoon het controlecentrum van de slimme woning.

Het is bovendien mogelijk om de apparaten uit het Netatmo-beveiligingsassortiment (bv. wifi-camera's) te beheren en zo een eenvoudig en intelligent beveiligingssysteem te creëren.

De Classe 300EOS with Netatmo werd recentelijk bekroond met de prestigieuze iF Design Award.

Over Legrand

Legrand is wereldwijd specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuur. Haar complete assortiment, dat is aangepast aan de tertiaire, industriële en residentiële markten, maakt van de groep een referentie op wereldschaal. Door in te spelen op de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen die een duurzame impact hebben op gebouwen, wil Legrand zorgen voor een beter leven door de ruimtes waarin mensen wonen, werken en samenleven te transformeren met elektrische en digitale infrastructuren en geconnecteerde oplossingen die eenvoudig, innovatief en duurzaam zijn.
Dankzij de betrokkenheid van al haar teams en stakeholders zet de Groep haar strategie van rendabele en duurzame groei voort, gedreven door overnames en innovatie met de regelmatige lancering van nieuwe aanbiedingen – waaronder geconnecteerde Eliot-producten met een hogere gebruikswaarde. Legrand realiseerde in 2020 een omzet van € 6,1 miljard. De Groep is beursgenoteerd op Euronext Parijs en is opgenomen in de CAC 40 en de CAC 40 ESG. (code ISIN FR0010307819).
www.legrandgroup.be

 

DESIGN EN GEBRUIKERSERVARING

INNOVATIEF DESIGN

De Classe 300EOS with Netatmo heeft een ultraslank verticaal design met een licht gebogen behuizing waardoor hij er elegant en opvallend uitziet. De nieuwe geconnecteerde intercom biedt esthetiek, technologie, functionaliteit en gebruiksgemak van het hoogste niveau.

'FULL TOUCH'-BEDIENINGEN

Hij is voorzien van een verticaal kleuren aanraakscherm van 5 inch en uitgerust met persoonsherkenning. Dit zorgt samen met de automatische centrering van de persoon op het scherm en de mogelijkheid tot weergave van het beeld in liggend formaat (een functie die kan worden geactiveerd met een eenvoudige dubbele tik) voor een perfecte visualisatie.

INTUÏTIEVE INTERACTIE

De interactie met de Classe 300EOS with Netatmo is uiterst eenvoudig en intuïtief. De interface, die is geïnspireerd op de interface van smartphones en zo is ontworpen dat hij door iedereen kan worden gebruikt, begeleidt de gebruiker door hem onmiddellijk informatie en suggesties aan te bieden. iF DESIGN AWARD Technologie, onderzoek en design liggen aan de basis van het feit dat de Classe 300EOS with Netatmo laureaat werd van de iF DESIGN AWARD 2021, een wereldbefaamde prijs waarvoor dit jaar meer dan 10.000 kandidaturen werden ingediend.

SMART-FUNCTIES, -GEBRUIK EN -BEDIENING

VEREENVOUDIGDE CONFIGURATIE

De Classe 300EOS with Netatmo in gebruik nemen is heel eenvoudig. De gebruiker kan de binnenpost configureren via zijn smartphone, door de speciale Home+Security-applicatie te downloaden (beschikbaar voor zowel iOS als Android) en de begeleide procedure te volgen voor koppeling van de 300EOS Class via een QR-code.

STEMBEDIENING

De nieuwe geconnecteerde binnenpost van BTicino is als eerste uitgerust met Alexa, waardoor het apparaat bediend kan worden met de stem. De Classe 300EOS with Netatmo is dus een echte hub waarmee u de slimme functies van uw woning kunt beheren. Naast het beheer van de videofoon kan er gecommuniceerd worden met alle traditionele functies van de Amazon Alexa-spraakassistent: muziekafspeellijsten beluisteren, timers en wekkers instellen, naar de exacte tijd of het weer vragen of verkeersinformatie ontvangen en een te volgen route kiezen.

HOME + SECURITY-APP

Met behulp van de Home+Security-applicatie op een smartphone is het mogelijk om snel toegang te krijgen tot alle video- en beveiligingsfuncties, thuis of buitenshuis: video-oproepen beantwoorden, het slot activeren om de poort te openen en te sluiten en ook beelden bekijken van de slimme buiten- en binnencamera's van Netatmo. Als er beweging of inbraak wordt gedetecteerd, verzendt het apparaat waarschuwingen en meldingen en activeert het de alarmsirene. Zo beschik je over een eenvoudig en snel slim beveiligingssysteem.

INSTALLATIE

STANDAARD 2-DRAADSINSTALLATIE

De Classe 300EOS with Netatmo wordt geïnstalleerd volgens de gebruikelijke 2-draadsinstallatieprocedures zonder de complicaties die eigen zijn aan de configuratie van een Ethernet-netwerk.

EENVOUDIGE EN INTUÏTIEVE CONFIGURATIE

Voor de configuratie is geen computerkennis vereist. Het volstaat de traditionele parameters van het 2-draadssysteem te configureren (SCS-adressen van de buitenpost, de binnenpost, enz.). Alle configuraties van het wifi-netwerk en van de applicatie worden door de eindgebruiker autonoom en op intuïtieve wijze beheerd via de Home+Security applicatie.

GEGARANDEERDE COMPATIBILITEIT

De Classe 300EOS with Netatmo is volledig compatibel met de 2-draadstechnologie van BTicino. Dit zorgt ervoor dat klanten eenvoudig en zonder enige interventie kunnen upgraden.

GESCHIKT VOOR ELKE WOONOMGEVING

De Classe 300EOS with Netatmo is geschikt voor elk type woning, van één- en tweegezinswoningen waarin met behulp van Netatmo-camera’s een eenvoudig en slim beveiligingssysteem kan worden gecreëerd, tot oplossingen voor flatgebouwen waarin het systeem eenvoudig ter plaatse kan worden geïnstalleerd en vervolgens door de eindgebruiker kan worden geconfigureerd.

Bron: VPR Consult

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in