Aanbevolen partners

Helixe
Forbo flooring
Afwerking

Gyproc lanceert nieuw systeem voor het plaatsen van wanden

Gyproc lanceert met XS900 een compleet nieuw wandsysteem. Het past zowel voor renovatietoepassingen als voor nieuwbouw en is droog, licht en flexibel. Gyproc XS900 laat toe ruimtes gemakkelijk en snel anders in te richten. De voordelen spreken voor zich.


Gyproc XS900 is een volledig nieuw systeem voor het plaatsen van wanden. Het is overal in de woning toepasbaar en geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De innovatie is een alternatief voor traditionele bouwmethodes en bestaat uit Gyproc-platen van 2600x900x15 mm en een aantal speciaal ontwikkelde profielen voor het samenstellen van geluidsisolerende wandconstructies. Het systeem laat ook toe om er zware voorwerpen tegen te hangen.

Handig formaat
Dankzij de plaatbreedte van 900 mm  is Gyproc XS900 een handig formaat en vergt het systeem tot de helft minder voegwerk dan bij gebruik van platen van 600 mm. De profielen moeten slechts om de 90 cm worden geplaatst en dankzij de grotere plaatdikte en het kleinere aantal profielen biedt het een optimale akoestische isolatie. Door het speciaal ontwikkelde U-profiel in de wand te integreren of door onder het dwarsprofiel twee extra profielen te plaatsen, kunnen later probleemloos zware voorwerpen worden bevestigd.
De grotere plaatdikte van 15 mm en het speciale dwarsprofiel garanderen daarbij een sterkere muur. Dankzij het brede oppervlak van de plaat, het kleine aantal voegen en schroeven kan het systeem snel worden geplaatst. Ook de montage is eenvoudig: voor het opzetten van de profielstructuur wordt dezelfde methode gebruikt als voor de gewone Gyproc-wand. Gyproc XS900 heeft een berekende brandweerstand van 30 minuten voor enkel beplate wanden en van 60 minuten voor dubbel beplate wanden.

Meer info: Gyproc.be

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in