Aanbevolen partners

Helixe
Forbo flooring
Afwerking

Gyproc innoveert met Premium producten

Gyproc heeft een volledig nieuw gamma platen, voegproducten en toebehoren ontwikkeld om met gipskarton tot plafonds en wanden met een hogere kwaliteit te komen.


Een wand of plafond heeft pas een kwalitatieve uitstraling en een echte meerwaarde wanneer ook alle voorbereidende werken goed zijn uitgevoerd. Het afwerken van de voegen en de plaatvoorbereiding zijn met andere woorden uitermate belangrijk.
Om die kwalitatieve afwerking te verzekeren, ontwikkelde Gyproc de Premium voegproducten. Het gamma omvat drie oplossingen:

Setting Powders
Deze voegproducten in poedervorm verharden na mengen met water binnen een vooraf bepaalde tijd. Deze oplossing wordt gezien de snelle verhardingstijd gebruikt voor het vullen van de voegen of het snel herstellen van beschadigingen.

Air Drying Powders
Deze producten verharden na mengen met water door in contact te komen met de lucht. De droogtijd is afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur. Dit product wordt meestal gebruikt als Finisher op de opgevoegde zones of om het volledig plaatoppervlak dun af te filmen.

Ready Mix pasta’s
Deze kant-en klare pasta’s zijn direct verwerkbaar. Net zoals bij de luchtdrogende poederproducten hangt de droogtijd af van de klimatologische omstandigheden. Ready Mix producten kunnen handmatig of machinaal worden verwerkt en worden ook meestal enkel als eindlaag toegepast,

Premium plaat
Naast Premium Voegproducten heeft Gyproc ook een Premium-plaat ontwikkeld. Deze plaat – afgewerkt met een wit karton - is ook al op voorhand afgewerkt met een witte grondlaag. Dit maakt dat jij bij het schilderen minder verf nodig hebt om een goede dekking te krijgen. Dit laat toe om in een nieuwbouw de muren of plafonds ongeschilderd te laten zolang het gebouw nog moet drogen. Je kan je dus al thuis voelen voor de schilderwerken.

Akoestisch gedempte ophangers
Om hoge akoestische waarden te halen, moet vaak gebruik worden gemaakt van verlaagde plafonds met een zachte isolatie. Deze plafonds dienen onafhankelijk van het bestaande plafond opgehangen te worden om het risico op geluidsoverdracht uit te sluiten. Met behulp van de akoestisch gedempte ophangers kan je nu met minimaal plaatsverlies en op een eenvoudige manier een maximale geluidsdemping bereiken.

Meer info: www.gyproc.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in