Aanbevolen partners

Helixe
Forbo flooring
Afwerking

Genisol wint award voor afwerking Ghelamco Arena

Begin deze maand reikte Saint-Gobain Gypsum International voor de 9e keer de gelijkname Trophy Awards uit. Bij de 12 laureaten mocht Genisol zich kronen tot Grand Prix Award-winnaar met de afwerking van de Gentse Ghelamco Arena.
De Grand Prix Award bekroont de algemene winnaar van de wedstrijd. De jury selecteerde hier de inspanningen van Genisol voor het nieuwe voetbalstadion van KAA Gent. De Ghelamco Arena omvat voetbal- en aanverwante voorzieningen, kantoren en commerciële activiteiten. De Poolse architect 'Mac' Stopa (Massive Design) ontwierp het concept van het interieur van 200.000 m² met verscheidene ingangen, een lobby, ticketzones, bars, restaurants (waarvan een met een Michelin-ster) en VIP-lounges. Het knappe design speelt met de geometrische vormen van een voetbal en met blauw, de kleur van de club. Het was de bedoeling een omgeving te scheppen die de ervaring van de voetbalfans nog intenser maakt. Bezoekers die de VIP-ingang binnenkomen, worden langs organisch gevormde plafondeilanden van Gyproc en spiegelende zuilen van GypArt geleid. Het gebruik van onze materialen illustreert hoe een designer esthetiek met functionaliteit kan combineren. Deze 'voetbaltempel' heeft in New York welverdiend de interieurprijs van Contract Design Magazine in de categorie Sport gewonnen.

Commentaar van de Jury: "Met haar combinatie van superieur vakmanschap en een buitengewone samenwerking hoort deze ongelooflijke prestatie thuis in de ereliga van de bouwprojecten..."

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in