Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Garagepoorten veiliger en energiezuiniger

Garagepoorten bieden de laatste jaren almaar meer comfort en zijn een pak veiliger geworden”, dat zegt Koen Destoop, Business Development Manager van Winsol. “De komende jaren blijven garagepoorten evolueren, maar dan op gebied van isolatie.”

Op het gebied van veiligheid scoren de huidige garagepoorten almaar beter. “Dat heeft alles te maken met de Europese norm”, stelt Destoop. “Europa schrijft voor dat een garagepoort moet voldoen aan drie basisvoorwaarden. Ten eerste moet een poort blokkeren als deze in aanraking komt met iets of iemand. Daarnaast moet deze beschikken over een vinger- en veerbeveiliging. Een poort is zo niet alleen veilig, maar ook comfortabel.”

Premie garagepoort succesverhaal

“Ook moet een garagepoort om veiligheidsredenen voldoen aan de weerstandsklasse 2-norm (WK2).” Voor particulieren is dit zeer interessant, want als een poort daaraan voldoet ontvangen ze een certificaat dat ze kunnen gebruiken om belastingvermindering te krijgen.
“De maximale belastingvermindering voor inbraak- of brandpreventie bedraagt 710 euro en is erg in trek bij de Vlaming.”

Isolatie en koudebruggen

“De veiligheid van garagepoorten staat zo goed als op punt. Toch zullen garagepoorten de komende jaren blijven evolueren, maar dan op het gebied van energienormen. Door de almaar strengere EPB-normen, zullen de isolatiewaarden van garagepoorten steeds lager moeten worden. Daarnaast wordt er ook volop gezocht om het probleem van de koudebruggen op te lossen. Dat worden de twee aandachtspunten van de toekomst.”

Met dank aan Koen Destoop - Winsol

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in