Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
bulex
X²O logo
Logo Bosch
Sanitair

Flexotank vergemakkelijkt plaatsing betonnen regenwaterput

Betonnen regenwaterputten uitgerust met een geïntegreerde filter zijn de beste oplossing voor de opvang van regenwater. De installatie van een regenwaterput verloopt niet altijd van een leien dakje. Met de Flexotank verlicht O Beton het werk.

Het grootste probleem gaat over het bouwen van het mangat voor deze putten. Dat gebeurt in traditioneel metselwerk of met prefab betonnen opzetstukken. Optie 1 is arbeidsintensief en niet-waterdicht, optie 2 is weinig flexibel qua aansluitingen en juiste pashoogte. Een filter wordt ofwel voor de put geplaatst (met ook nog een extra deksel) of in het mangat geïntegreerd. Nu is dit arbeidsintensieve paswerk en apart plaatsen van de voorfilter verleden tijd.

PE-ring in de dekplaat

Bij de plaatsing van de Flexotank wordt een PE-ring in de dekplaat van de betonnen regenwaterput gestort. Hierop kan een PE-ophoging, met geïntegreerd regenwaterfilter, perfect waterdicht worden aangesloten. Dit systeem is flexibel, gemakkelijk en snel te installeren, veilig en universeel. De O Beton put is beschikbaar met een debiet van 2.000 tot 20.000 liter.

Meer info: O Beton

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in