Aanbevolen partners

LOGO Huysman Bouw sleutel op de deur
Sleutel-op-de-deur

Energiezuinige kijkwoning in Thorembais

Woningen Blavier opende een kijkwoning in Thorembais. Dankzij een goed doordachte oriëntatie van de woning, een doorgedreven isolatie en de toepassing van de modernste technieken om energie te besparen, beantwoordt deze kijkwoning aan de normen voor een lage energiewoning. Bovendien combineert deze kijkwoning de modernste technieken met een traditionele bouwstijl.
Om te beantwoorden aan de steeds strenger wordende regelgeving inzake isolatie en energiezuinigheid, heeft Woningen Blavier een nieuw woningconcept ontwikkeld waarbij energie-efficiëntie centraal staat. Om de energiefactuur zo laag mogelijk te houden, werd geïnvesteerd in oriëntatie, isolatie en energie-efficiënte technieken.

De kijkwoning in Thorembais is gebouwd in de typische Waals-Brabantse stijl waarmee ze perfect past in het architecturale landschap van de streek.

Doordachte woningoriëntatie

Een goed doordachte woningoriëntatie bespaart de bouwers van bij aanvang al veel geld op de energiefactuur. De kijkwoning in Thorembais is gebouwd in functie van de manier waarop men erin leeft.

De grote open ruimte op het gelijkvloers volgt het dagverloop van de zon. De keuken met ontbijthoek is naar het oosten gericht, waar de zon opkomt. De eetkamer en het salon zijn naar het zuiden gericht en de bureauruimte naar het westen.   

Doorgedreven isolatie

Om energie te besparen is een goede gevelisolatie van essentieel belang. Daarom koos Woningen Blavier voor een gevelsteen van 7 cm in plaats van de gebruikelijke 10 cm. De smallere steen geeft meer mogelijkheden voor extra gevelisolatie zonder te moeten investeren in zwaardere funderingen. 

Verder is de woning uitgerust met de modernste technieken om energie te besparen en op te wekken. De woning wordt verwarmd met vloerverwarming gekoppeld aan een geothermische warmtepomp. Een doorgedreven isolatie van de gevel vraagt ook een optimale ventilatie van de woning. Daarom is de woning uitgerust met een mechanisch balansventilatiesysteem D dat een gezond binnenklimaat verzekert.

Traditionele Waals-Brabantse stijl

Met de typische Waals-Brabantse bouwstijl past de kijkwoning perfect in het architecturale landschap van de streek. De vele en grote ramen zorgen voor een optimale verspreiding van natuurlijk daglicht en versterken het gevoel van ruimte en openheid. “Deze nieuwe kijkwoning is zeer representatief voor de nieuwste trends in de bouwwereld waarin comfort, licht, ruimte en creativiteit centraal staan,” aldus Louis Amory, afgevaardigd bestuurder Woningen Blavier.
 
Zowel op het gelijkvloers als op de bovenverdieping loopt de gang van vooraan tot achteraan de woning door. De binneninrichting van de woning is eigentijds en aangepast aan de typisch Waals-Brabantse stijl.
 
“Wij zijn trots op de opening van onze kijkwoning in Thorembais. Deze nieuwe woning toont, vergeleken met de eerste woningen, de snelle evolutie van de bouwsector en het bedrijf. De isolatie van zowel vloer, dak als ramen is veel efficiënter dan 10 jaar geleden. Samen met het ventilatiesysteem en energieopwekking met warmtepomp is de energiefactuur van deze woning en de CO2-uitstoot 2 tot 3 keer kleiner. De woning toont ook hoe moderne techniek perfect gecombineerd kan worden met een traditionele bouwstijl,” aldus nog Louis Amory, afgevaardigd bestuurder van Woningen Blavier.

Altijd welkom

Een afspraak maken vooraf is niet nodig. De kijkwoning in Thorembais is elk weekend doorlopend open van 14u tot 18u. De bouwadviseur ter plaatse beantwoordt alle vragen over het realiseren van ieders droomwoning. Toekomstige bouwers krijgen vrijblijvend informatie over de nieuwste bouwwijzen, de transparante manier van werken van Woningen Blavier, nieuwe technieken, architectuur- en designmogelijkheden.

Adres kijkwoning

Chaussée de Charleroi, 71
1360 Thorembais-Saint-Trond

Meer info: Woningen Blavier

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in