Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Elektriciteit voor steeds meer mensen onbetaalbaar

De energieleveranciers hebben vorig jaar maar liefst 100.000 aanmaningen méér moeten sturen naar klanten die hun facturen voor gas en elektriciteit niet op tijd betaalden. In totaal ging het om 296.000 rappelbrieven. Dat berichten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

 

Voor het eerst heeft de energiewaakhond VREG de energiearmoede ook per provincie in kaart gebracht. In Limburg en Antwerpen zijn er vorig jaar meer budgetmeters geplaatst en meer gezinnen van gas en stroom afgesloten dan in de rest van Vlaanderen. Zo is Limburg met 3.457 afsluitingen de absolute koploper.

Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche kreeg het rapport overhandigd en wil nu laten onderzoeken waarom het aantal afsluitingen er hoger ligt dan in de andere provincies.

De commerciële leveranciers, zoals Electrabel, Luminus of Nuon, zegden vorig jaar de energiecontracten van 71.000 gezinnen in Vlaanderen op. Die klanten moeten op zoek naar een andere commerciële leverancier of aankloppen bij een sociale netbeheerder, zoals Eandis of Infrax.

Ook werden vorig jaar vier keer zoveel budgetmeters voor gas geïnstalleerd als een jaar eerder: net iets meer dan 18.000. Het aantal budgetmeters voor elektriciteit bleef stabiel op 41.000.

 

Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in