Bouwen en de wet
Coronavirus / COVID-19

Eindelijk: bouwcamionettes kunnen terug maximaal benut worden

Auteur: Bouwunie

Bouwunie, de sectororganisatie die de zelfstandigen en kmo’s in de bouw vertegenwoordigt, reageert tevreden op de versoepelingen die worden doorgevoerd voor het collectief vervoer. Vanaf vandaag kunnen de bouwcamionettes terug op volle capaciteit gebruikt worden. Bouwunie was vragende partij om deze dure en intussen achterhaalde maatregel aan te passen.

Vanaf vandaag worden de coronamaatregelen inzage collectief vervoer versoepeld. De beslissing hiertoe werd genomen in de schoot van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk. De nieuwe versie van de generieke gids is vandaag gepubliceerd.

“Concreet betekent dit dat alle zitplaatsen in de camionettes weer benut kunnen worden, mits het dragen van een mondmasker en voldoende verluchting in het voertuig. Dat scheelt meer dan een slok op de borrel voor onze aannemers” zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. Ook afscheidingsschermen in de voertuigen hoeven niet meer gebruikt te worden.

Bouwunie is tevreden dat er is geluisterd naar de verzuchtingen van de aannemers, en rekent erop dat snel verdere versoepelingen zullen volgen. Jean-Pierre Waeytens: “De maatregelen waren nodig en nuttig in het verleden, maar zijn achterhaald. Door de beperkingen rond collectief vervoer hadden de aannemers te kampen met extra kosten en organisatie. Dat is nu op onze vraag afgeschaft. De volgende stap is om ook snel de nog geldende maatregelen op de werven te herzien. Volgens het sectorprotocol moet bijvoorbeeld het aantal aannemers per locatie nog steeds beperkt worden. Dat zorgt nog steeds voor extra organisatorische rompslomp en efficiëntieverlies. Maar we zijn blij dat eerste stap gezet is en kijken uit naar verdere aanpassingen zodat ook de andere sectormaatregelen versoepeld kunnen worden.”

Bron: Bouwunie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in