Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Eén woning op de honderd krijgt inbrekers over de vloer

Het voorbije jaar heeft gemiddeld één Vlaams gezin op de honderd bezoek gekregen van inbrekers. Het aantal woninginbraken is vooral hoog in de gemeenten langs snelwegen en de Brusselse rand. Nieuwsblad.be publiceert de inbraakcijfers van alle Vlaamse en Brusselse gemeenten.
Het aantal inbraken stijgt sinds enkele jaren. Zo werden in 2011 69.568 huisinbraken gepleegd, terwijl dat er in 2010 nog maar 63 344 waren. De inbrekers waren vorig jaar vooral erg actief in november en december, toen werden er 7 195 en 7 696 inbraken gepleegd. Het risico op woninginbraak is in de maand december 5 keer groter dan in de maand juli.

Nieuwsblad.be heeft de cijfers van de woninginbraken in alle Vlaamse gemeenten naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat in 2011 gemiddeld één woning op honderd een inbreker over de vloer kreeg. Over een periode van vijf jaar is dat 4,46 op honderd woningen.

Brusselse rand

Hoe dichter bij Brussel, hoe hoger de inbraakcijfers. Het is niet toevallig dat het merendeel van de gemeenten uit de Brusselse rand helemaal bovenaan staan in de inbrakenranking. Wezembeek-Oppem, Kraainem en Wemmel krijgen het vaakst af te rekenen met dieven. Ook Zaventem, Linkebeek, Drogenbos en Beersel staan in de top 10.

Ook de nabijheid van autosnelwegen of verkeersknooppunten is een belangrijke factor. Als we een kaart van Vlaanderen inkleuren volgens het aantal inbraken valt het vooral op dat de gemeenten langs snelwegen rood kleuren. Zo stijgt het aantal inbraken aanzienlijk in gemeenten langs de E40, de E17 en de E19.

Meer info: Het Nieuwsblad

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in