Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
zehnder logo
Logo Bosch
Ventileren

Denk bij isoleren ook aan ventileren

Publireportage

Bij een doorgedreven isolatie van de woning wordt het belang van ventileren almaar groter. Het luchtdicht maken van een woning zorgt er voor dat toevoer en afvoer van lucht praktisch onmogelijk wordt. Dit kan nare gevolgen hebben: condensatie, vochtproblemen, schimmelvorming en een ongezonde luchtkwaliteit. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk bij het isoleren van je woning ook stil te staan bij de ventilatie.
Een gecontroleerde ventilatie van de woning zorgt voor een continue toevoer van verse lucht in de ‘droge’ leefruimtes zoals bureau, woonkamer en slaapkamers. Van daaruit wordt de verse lucht doorheen het huis gevoerd en de vervuilde en vochtige lucht wordt vervolgens mechanisch afgevoerd in de ‘natte’ leefruimtes zoals badkamer, keuken en wasplaats. RENSON® biedt verschillende oplossingen voor een optimale ventilatie.
 

Toevoer van verse lucht

De verbouwer kan op verschillende manieren verse lucht in een woning aanvoeren. Bij het vervangen van de ramen, kan de raamfabrikant de nieuwe ramen voorzien van ventilatieroosters, zoals de Invisivent®, die discreet op het raamprofiel gemonteerd wordt. Wie zijn ramen niet vervangt, moet op zoek naar andere oplossingen. Zo is er de Transivent® voor inbouw in rolluikkasten en zijn er ook verschillende types roosters (muur-, opbouw-, schoepen- of verluchtingsroosters) in aluminium, pvc of inox.

Doorvoer van de lucht doorheen de woning

Het is belangrijk dat de verse lucht door de woning wordt verspreidt. Dit kan aan de hand van kieren boven of onder de deur, maar RENSON® biedt efficiëntere oplossingen, m.n. de deurroosters Silendo® en Invisido®.

Afvoer van vervuilde en vochtige lucht

Systeem C+® van RENSON® zorgt voor de mechanische afvoer van de vervuilde en vochtige lucht met de Healthbox®. Dit gebeurt volledig automatisch door middel van dynamische sensoren die zich in het systeem bevinden. Dankzij deze dynamische sensoren screent de Healthbox® dus continu de afvoerlucht op verscheidene parameters zoals vocht, CO2 en/of VOC's (vluchtige organische stoffen) en doet hij de sturingsklep die op die bepaalde ruimte is aangesloten, meer of minder opengaan.

Neem je bijvoorbeeld een douche, dan zal het vochtgehalte in die ruimte stijgen. De dynamische sensoren zullen dat verhoogd vochtgehalte detecteren en de afzuiging in die specifieke ruimte op een hoger niveau laten functioneren. Eenmaal het vochtgehalte weer op een aanvaardbaar niveau komt, zal het debiet automatisch terug tot een minimum worden herleid. Dit zorgt voor extra energiezuinigheid.

De bediening van het systeem gebeurt met een 4-standenschakelaar of een touchdisplay met kleurenscherm. Op het display kan je de kwaliteit van de lucht in de woning, het ventilatieniveau en het gevolgde programma aflezen. Het ventilatiesysteem kan ook geïntegreerd worden in het Qbus domoticasysteem.

Meer info: www.renson-ventilation.be

Dit artikel is een publireportage. Habitos.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in